Podstawowe szkolenie dla kól  „AKTYWNI I ZORGANIZOWANI”

1. Co o prawie nauczyciel wiedzieć powinien?; 2. ABC dla kół – akty prawne obowiązujące w szkole; 3. NSZZ „Solidarność” – prawo związkowe; 4. Działalność związkowa koła; 5. Nauczyciel w obliczu zwolnienia z pracy; 6. Nauczyciel korzystający z ochrony dla funkcjonariuszy publicznych.; 7. Rada pedagogiczna i jej kompetencje; 8. Nagrody dla nauczycieli; 9. Jak skutecznie zadbać o interesy zawodowe?

„KURS PRZYWODZTWA ZWIĄZKOWEGO”

1. Cel związku; 2. Teorie przywództwa; 3. Struktura organizacyjna; 4. Planowanie; 5. Organizuję zebranie; 6. Pozyskiwanie członków; 7. Rozwiązywanie skarg i interwencji. Program szkolenia przewiduje 2,5 dnia.

„NEGOCJACJE – KURS PODSTAWOWY’

1. Teoria negocjacji; 2. Techniki negocjacji; 3. Ćwiczenia praktyczne technik negocjacyjnych. Program szkolenia przewiduje 2,5 dnia.

Uwaga! Aby zapewnić skuteczność szkolenia proponujemy szkolenia wyjazdowe i grupę liczącą 20-25 osób.

Kontakt w sprawie szkoleń:

OFERTA

A A A

Jesteśmy zbulwersowani takim prowadzeniem dialogu społecznego. Tym bardziej, że minister Zalewska po spotkaniach z nami podnosi w mediach argument, że wszystkie tematy omawiane są i uzgadniane ze stroną związkową. Z całą stanowczością podkreślamy, że jest to nieprawda. „Solidarność” nigdy nie opowiadała się za rozwiązaniami prawnymi wprowadzonymi przez minister Annę Zalewską, które dziś uderzają w nauczyciela.

Pani minister stwierdziła podczas spotkania, że „związki zawodowe mają inną drogę dostępu do dialogu”, a także, że realizuje ona postulaty „Solidarności”. To kpina. Domagamy się podjęcia rzetelnej rozmowy na formułowane przez KSOiW NSZZ „Solidarność” postulaty i przedstawienie satysfakcjonujących nas rozwiązań.

Oferta specjalna

10% zniżki