Podstawowe szkolenie dla kól  „AKTYWNI I ZORGANIZOWANI”

1. Co o prawie nauczyciel wiedzieć powinien?; 2. ABC dla kół – akty prawne obowiązujące w szkole; 3. NSZZ „Solidarność” – prawo związkowe; 4. Działalność związkowa koła; 5. Nauczyciel w obliczu zwolnienia z pracy; 6. Nauczyciel korzystający z ochrony dla funkcjonariuszy publicznych.; 7. Rada pedagogiczna i jej kompetencje; 8. Nagrody dla nauczycieli; 9. Jak skutecznie zadbać o interesy zawodowe?

„KURS PRZYWODZTWA ZWIĄZKOWEGO”

1. Cel związku; 2. Teorie przywództwa; 3. Struktura organizacyjna; 4. Planowanie; 5. Organizuję zebranie; 6. Pozyskiwanie członków; 7. Rozwiązywanie skarg i interwencji. Program szkolenia przewiduje 2,5 dnia.

„NEGOCJACJE – KURS PODSTAWOWY’

1. Teoria negocjacji; 2. Techniki negocjacji; 3. Ćwiczenia praktyczne technik negocjacyjnych. Program szkolenia przewiduje 2,5 dnia.

Uwaga! Aby zapewnić skuteczność szkolenia proponujemy szkolenia wyjazdowe i grupę liczącą 20-25 osób.

Kontakt w sprawie szkoleń:

OFERTA

Bony dla związkowców.  Dostajesz 200 zł bon na urlop!

Od 1 sierpnia 2020 do 31 lipca 2021 r. każdy członek „Solidarności” otrzyma bon o wartości 200 zł na wypoczynek w ośrodkach wczasowych należących do Domos Sp. z o.o. Bony o łącznej wartości przekraczającej 140 mln zł dystrybuowane będą poprzez regiony i organizacje związkowe NSZZ „Solidarność”. Bony można wykorzystać na nocleg wraz z wyżywieniem oraz zabiegi w Centrach Odnowy Biologicznej: OFERTA

Więcej informacji otrzymają Koleżanki i Koledzy w najbliższych dniach za pośrednictwem Regionów.

DODATKOWO każdy posiadacz legitymacji związkowej ma zniżkę 10% w ośrodkach związkowych.

KOMU PRZYSŁUGUJE RABAT: Rabat 10% otrzymuje właściciel legitymacji. JAKICH USŁUG DOTYCZY RABAT: Rabat przyznawany jest na wszystkie usługi świadczone przez Doms Sp. z o.o.

Rabat łączy się z innymi promocjami i ofertami specjalnymi z wyłączeniem ofert, których regulamin wyklucza możliwość łączenia dodatkowych rabatów. Wykaz ośrodków.

A A A

Członkowie Prezydium ustalili, że podczas dzisiejszego spotkania z minister Anną Zalewską będą stanowczo domagać się zmiany zapisu ustawowego dotyczącego świadczenia nieodpłatnej pracy przez nauczycieli (art. 42 ust. 2), wycofania niekorzystnych przepisów dotyczących awansu zawodowego i oceny pracy nauczycieli. Uzgodniono, że konieczne jest przywrócenie tzw. godzin do dyspozycji dyrektorów placówek oświatowych. Prezydium uzgodniło, że najważniejszy postulat KSOiW dotyczący zmiany systemu wynagradzania powinien być także poruszony podczas obrad Zespołu Trójstronnego.

Dzisiejsze spotkanie, według zapowiedzi minister Anny Zalewskiej, ma być poświęcone między innymi ocenie realizacji przepisu art. 10a Karty Nauczyciela. Członkowie Prezydium podkreślili, że będą domagać się od szefowej resortu edukacji likwidacji umów śmieciowych (koniec z umowami terminowymi). Kolejny postulat to zmiana interpretacji przepisów dotyczących uśredniania pensum nauczycieli. Przypominamy, że rzecznik MEN i eksperci tego resortu interpretują przepis dotyczący obliczania pensum w sposób niekorzystny dla nauczycieli.

Ponadto podczas obrad Prezydium omówiono kwestię przystąpienia Organizacji Międzyzakładowej NSZZ „Solidarność" Region Mazowsze Pracowników Sportu do Krajowego Sekretariatu Nauki i Oświaty NSZZ „Solidarność”. Podjęto także decyzję o e-głosowaniu w sprawie przyznania Złotej Odznaki KSOiW.

Olga Zielińska

Rzecznik KSOiW NSZZ „Solidarność”

Oferta specjalna

10% zniżki (niezależnie od innych promocji)