Podstawowe szkolenie dla kól  „AKTYWNI I ZORGANIZOWANI”

1. Co o prawie nauczyciel wiedzieć powinien?; 2. ABC dla kół – akty prawne obowiązujące w szkole; 3. NSZZ „Solidarność” – prawo związkowe; 4. Działalność związkowa koła; 5. Nauczyciel w obliczu zwolnienia z pracy; 6. Nauczyciel korzystający z ochrony dla funkcjonariuszy publicznych.; 7. Rada pedagogiczna i jej kompetencje; 8. Nagrody dla nauczycieli; 9. Jak skutecznie zadbać o interesy zawodowe?

„KURS PRZYWODZTWA ZWIĄZKOWEGO”

1. Cel związku; 2. Teorie przywództwa; 3. Struktura organizacyjna; 4. Planowanie; 5. Organizuję zebranie; 6. Pozyskiwanie członków; 7. Rozwiązywanie skarg i interwencji. Program szkolenia przewiduje 2,5 dnia.

„NEGOCJACJE – KURS PODSTAWOWY’

1. Teoria negocjacji; 2. Techniki negocjacji; 3. Ćwiczenia praktyczne technik negocjacyjnych. Program szkolenia przewiduje 2,5 dnia.

Uwaga! Aby zapewnić skuteczność szkolenia proponujemy szkolenia wyjazdowe i grupę liczącą 20-25 osób.

Kontakt w sprawie szkoleń:

OFERTA

A A A

Zarząd Stowarzyszenia: Instytut Promocji Nauczycieli " Solidarność" uprzejmie informuje, że Pan Wojciech Jaranowski został powołany na dyrektora krajowego Instytutu Doskonalenia Nauczycieli "Solidarność" - ogólnopolskiej placówki doskonalenia nauczycieli, zarejestrowanej w MEN, posiadającej akredytację Pomorskiego Kuratora Oświaty.

Zarząd Stowarzyszenia serdecznie dziękuje  dotychczasowej dyrektor IDN "S" Pani Zdzisławie Haci za długoletnie, owocne prowadzenie placówki doskonalenia nauczycieli prowadzonej przez Stowarzyszenie: Instytut Promocji Nauczycieli "Solidarność" z siedzibą w Gdańsku.

Wszystkie sprawy dotyczące działalności Filii IDN "S" prosimy kierować na adres e-mail:  lub telefonicznie do dyrektora IDN "S" Wojciecha Jaranowskiego; tel. -603_090_888-.

Zarząd IPN "S"

Oferta specjalna