A A A

„Atlas demograficzny Polski” jest pierwszym od wielu lat opracowaniem graficznym przygotowanym przez Główny Urząd Statystyczny przedstawiającym w tak szerokim zakresie najważniejsze procesy demograficzne zachodzące w kraju.

„1939–1945 Pro Memoria” to okolicznościowe opracowanie, przygotowane z okazji siedemdziesiątej rocznicy zakończenia II wojny światowej. Publikacja zawiera wybrane informacje statystyczne o Polsce w okresie bezpośrednio poprzedzającym wybuch II wojny światowej i po jej zakończeniu, a także dane ilustrujące wymiar strat ludzkich i materialnych w czasie wojny. Przedstawione dane pochodzą głównie ze źródeł historycznych, prezentowanych w wydawnictwach GUS.

Mały Rocznik Statystyczny Polski 2017. Obszerny zestaw informacji o Polsce oraz wybrane dane o krajach Europy i świata. W bogatej formie graficznej prezentowany jest opis statystyczny stanu gospodarki oraz poziomu życia ludności (edukacja strona 196)

Informacje o placówkach oświatowych- 31.10.2017.

Materiał ze strony:

NAJNOWSZA OFERTA PENSJONATÓW, DOMÓW WCZASOWYCH I OŚRODKÓW WYPOCZYNKOWYCH Z FUNDUSZU WCZASÓW PRACOWNICZYCH 2017/2018

Historyczna Sala BHP mieści się w ceglanym budynku z XIX wieku, który w 2006 roku doczekał się remontu i aktualnie pełni rolę całorocznego centrum konferencyjno-wystawienniczego oraz muzeum. Właścicielem Sali jest NSZZ Solidarność.

To nowoczesne rozwiązanie, dzięki któremu powstanie baza danych członków Związku. Najważniejsze informacje zapisane będą w kodzie kreskowym, a użytkownicy legitymacji będą korzystać z bonusów i pewnych przywilejów.

Sklep stacjonarny
Sala BHP

ul. ks. Jerzego Popiełuszki 6
 80-864 Gdańsk

www.salabhp.pl

Najnowsze wydanie „Wychowawcy”

Estetyka ubioru, higieny, taktu i szacunku wobec drugich to kwestie interesujące rodziców, nauczycieli, a przede wszystkim uczniów. Uczeń powinien dbać o wizerunek szkoły poprzez odpowiedni strój oraz schludny, estetyczny wygląd. Regulamin stroju szkolnego jest wspólnie ustalany przez nauczycieli, rodziców i uczniów. Każdy uczeń powinien go znać, akceptować i przestrzegać.