Serwis Sekcji Krajowej Oświaty i Wychowania NSZZ "S"

• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Rozporządzenie ws. organizacji roku szkolnego

Email Drukuj PDF

Minister Edukacji Narodowej Krystyna Szumilas podpisała rozporządzenie zmieniające rozporządzenie w sprawie organizacji roku szkolnego.

MEN informuje: "Podpisane dzisiaj (27 grudnia) rozporządzenie dostosowuje przepisy do zmian w Kodeksie pracy, na podstawie której 6 stycznia - Święto Trzech Króli, został określony jako dzień wolny od pracy.

W rozporządzeniu zapisano, że w przypadku, gdy najbliższy piątek po 1 stycznia wypada w dzień ustawowo wolny od pracy, wówczas zajęcia dydaktyczno-wychowawcze w klasach (semestrach) programowo najwyższych szkół ponadgimnazjalnych dla dorosłych kończą się w czwartek poprzedzający dzień świąteczny.

W rozporządzeniu wprowadzono również, że w przypadku, gdy najbliższy piątek po 1 stycznia wypada 2 stycznia, wówczas zajęcia dydaktyczno-wychowawcze kończą się w tych klasach w drugi piątek po 1 stycznia"

Załączniki:
PlikOpisRozmiarOstatnia zmiana
organiz_roku.pdf 387 Kb2011-12-27 20:04
Poprawiony: piątek, 30 grudnia 2011 12:57

Karta Nauczyciela

Rzecznik Praw Obywatelskich broni Karty Nauczyciela i ustawy o systemie oświaty

WYPRAWKA SZKOLNA 2014

Przeglądasz stronę- posłuchaj muzyki

Tłumaczenie stron

Wklej adres strony do pola Website:

Darmowe narzędzie do tłumaczeń stron internetowych