Krajowa Sekcja Oświaty i Wychowania

Pracodawco, zadbaj w upały o pracowników.

Materiał na stronie:

Ogólnopolska Pielgrzymka Nauczycieli- Jasna Góra 2015.

Email Drukuj PDF

images/2015/czestochowa_15/1.JPG, images/2015/czestochowa_15/1a.JPG, Ogólnopolska Pielgrzymka Nauczycieli- Jasna Góra 2015 r.

KOMUNIKAT z obrad Prezydium Krajowej Sekcji Oświaty i Wychowania.

Email Drukuj PDF

Warszawa, 24 czerwca 2015 r.

Zawieszenie akcji oflagowania szkół oraz kontynuowanie sporów zbiorowych z pracodawcami będą działaniami protestacyjnymi KSOiW NSZZ „Solidarność” w okresie wakacyjnym. Założenia do budżetu państwa na 2016 rok nadal nie zakładają podwyżek wynagrodzeń dla nauczycieli. 78 Ogólnopolska Pielgrzymka Nauczycieli na Jasną Górę nadzieją na lepszą przyszłość polskiej oświaty.

Polskie Ramy Kwalifikacji.

Email Drukuj PDF

Zbigniew Świerczek, członek Prezydium Krajowej Sekcji Oświaty i Wychowania NSZZ "Solidarność"- wypowiedz na temat korzyści, jakie system kwalifikacji i Polska Rama Kwalifikacji przyniosą różnym uczestnikom systemu.

Roman Laskowski- członek Prezydium Krajowej Sekcji Oświaty i Wychowania NSZZ "Solidarność"- wypowiedz na temat korzyści, jakie system kwalifikacji i Polska Rama Kwalifikacji przyniosą różnym uczestnikom systemu.

Posiedzenie Grupy Roboczej ds. Edukacji przy Komitecie Monitorującym Program Operacyjny Kapitał Ludzki.

16 czerwca 2015 r. MEN

Podczas spotkania zostały przedstawione plany działania na rok 2015 w zakresie Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój 2014-2020.

Projekty: rozporządzenie w sprawie praktycznej nauki zawodu, budżetu na 2016r, płacy minimalnej.

Email Drukuj PDF

Zmiany: 20.06.2015r. godz. 12.17- dodano: projekt budżetu, projekt płaca minimalna.

Koleżanki i Koledzy,

w załączeniu przekazuję przesłany do konsultacji projekt rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej zmieniającego rozporządzenie w sprawie praktycznej nauki zawodu. Bardzo proszę o przekazywanie uwag i opinii najpóźniej do 13 lipca br. na adres KSOiW (załączniki- dokument).

Wypoczynek

ZNAJDZ NA STRONIE

Szukaj na stronach NSZZ "Solidarność"

Wyszukiwarka przeszukuje 22 strony struktur terenowych i branżowych.

Przegląd Oświatowy

Zamów informator o nowościach na stronie

Imię, nazwisko
Miejscowość