Serwis Sekcji Krajowej Oświaty i Wychowania NSZZ "S"

• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Krajowa Sekcja Oświaty i Wychowania

Jedz jabłka

Najbardziej polskie Powstanie

Email Drukuj PDF

Zmiany: 30.07.2014r. godz. 19.45.

Chyba żadne z dramatycznych wydarzeń, w jakie obfitują najnowsze dzieje Polski – Powstanie Styczniowe, odzyskanie niepodległości w 1918 r., Cud na Wisłą, tragiczna wojna obronna 1939 r., nawet legendarna bitwa pod Monte Cassino – nie niesie tak wielkiego ładunku patriotycznych emocji i patosu jak Powstanie Warszawskie, stało się archetypem i symbolem zmagań Polaków o przetrwanie narodu, suwerenność państwową, wreszcie o imponderabilia: honor i godność jednostki i narodowej wspólnoty.

Projekty zmian w prawie.

Email Drukuj PDF

1. Warunki i sposoby oceniania – projekt nowelizacji ustawy o systemie oświaty.

2. Rozporządzenie Ministra Edukacji Narodowej zmieniającego rozporządzenie w sprawie organizacji oraz sposobu przeprowadzania konkursów, turniejów i olimpiad.

3. Rozporządzenie w sprawie wymagań ochrony przeciwpożarowej, jakie musi spełniać lokal, w którym jest prowadzone przedszkole utworzone w wyniku przekształcenia oddziału przedszkolnego zorganizowanego w szkole podstawowej.

4.Rozporządzenie w sprawie wysokości minimalnego wynagrodzenia za pracę w 2015 r.

Założenia do projektu budżetu państwa na 2015 rok.

Email Drukuj PDF

Zmiany: 28.07.2014r. godz. 09.45- dodano stanowisko zz.

Kliknij i pomóż pracownikom Lidl

Nowe podstawy programowe

Email Drukuj PDF

TK zajął się po raz kolejny podniesieniem wieku emerytalnego.

Email Drukuj PDF

Według ostatniego raportu przygotowanego przez Fundusz Ludnościowy ONZ i organizację HelpAge International pod względem opieki społecznej wobec osób starszych, Polska zajęła 87 miejsce na 91 krajów!

TK w wydanym postanowieniu sygnalizacyjnym z dnia 17 lipca br., kierowanym do Sejmu zaznaczył, że podwyższenie wieku emerytalnego jako środek naprawczy powinno być jednym z wielu, a nie jedynym środkiem łagodzącym skutki kryzysu funduszu ubezpieczeń społecznych. Działania naprawcze powinny obejmować różne dziedziny życia i wzajemnie się uzupełniać. Zmiana, której dokonał Sejm, powinna być wsparta „co najmniej efektywną polityką zatrudniania oraz polityką rodzinną”. Solidarność od początku sprzeciwiała się reformowaniu systemu emerytalnego wyłącznie poprzez podniesienie wieku uprawniającego do przejścia na emeryturę.

zaprenumeruj i czytaj, więcej informacji na: www.tygodniksolidarnosc.com

Akcja "Rodzice chcą mieć wybór"

Ciekawa lektura na wakacje w promocyjnej cenie!

Zapraszam na stronę:

Informacja z posiedzeń komisji sejmowych.

Email Drukuj PDF

Zmiany: 12.07.2014r. godz. 12.25- dodano dwie relacje filmowe.

Pedagodzy, psycholodzy i logopedzi dalej w rękach samorządów w zakresie czasu pracy!

Awans zawodowy nauczycieli nadal bez pożądanych zmian!

Pomódlmy się o dobre, szczęśliwe wakacje...

Email Drukuj PDF

Tradycyjnie, po rozdaniu świadectw na zakończenie roku szkolnego, na Jasną Górę przybyła 77. Ogólnopolska Pielgrzymka Nauczycieli i Wychowawców. Na tegoroczne spotkanie, w dniach 1-2 lipca, przybyło prawie 7 tys. osób. Lipcową pielgrzymką nauczyciele i wychowawcy rozpoczęli okres wakacyjny.

Karta Nauczyciela

Przeglądasz stronę- posłuchaj muzyki

Tłumaczenie stron

Wklej adres strony do pola Website:

Darmowe narzędzie do tłumaczeń stron internetowych
FreeWebsiteTranslation.com

ZNAJDZ NA STRONIE

Terminarz związkowy

Przegląd Oświatowy

Współpraca

z Przeglądem Oświatowym

MIESIĘCZNIK NAUCZYCIELI