Serwis Sekcji Krajowej Oświaty i Wychowania NSZZ "S"

• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Sekcja Krajowa Oświaty i Wychowania

Projekt rozporządzenia ws przygotowania przedszkolnego

Koleżanki i Koledzy,

w załączeniu przesyłam "Projekt rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej w sprawie sposobu i trybu organizowania indywidualnego obowiązkowego rocznego przygotowania przedszkolnego i indywidualnego nauczania dzieci i młodzieży" skierowany do konsultacji publicznych przez Ministra Edukacji Narodowej.

Bardzo proszę o przesyłanie uwag i opinii do biura SKOiW najpóźniej do 12 maja br.

Pozdrawiam serdecznie

Ryszard Proksa, Przewodniczący SKOiW NSZZ "Solidarność"

Wesołego Alleluja!

Zaktualizowano: 16.04.2014r.

„Wiara jest celem zmartwychwstania. Jest jego owocem.”

Jan Paweł II

Szanowni Państwo,

Koleżanki i Koledzy,

Nauczyciele i Pracownicy Oświaty,

z okazji zbliżających się Świąt Zmartwychwstania Pańskiego pragnę Wam wszystkim życzyć, aby ten czas symbolicznej i dosłownej odnowy dał nam zastrzyk nowej energii, inspirującej i pobudzającej do kreatywnych działań.Życzę Wam, żeby wszystkie nowe pomysły, projekty i plany, które teraz kiełkują - zakorzeniły się na dobre i w efekcie obficie zaowocowały pozytywnymi rezultatami.

Wesołego Alleluja!

Ryszard Proksa

Przewodniczący SKOiW NSZZ „Solidarność”

Komunikat Prezydium- 10.04.2014r.

Email Drukuj PDF

Solidarność oświatowa uważa, że jest szansa na pozytywne rozstrzygnięcia w sprawie projektu wprowadzenia asystenta nauczyciela. Obrady Prezydium SKOiW dotyczyły również spraw wyborów związkowych.

Sekcja Krajowa na bieżąco analizuje przebieg prac parlamentarnych dotyczących planów zatrudniania nauczycieli wspierających (asystentów) w szkołach podstawowych na podstawie Kodeksu pracy. Aktualnie projekt zmian ustawy znajduje się w Senacie RP. Prezydium SKOiW przekazało senatorom materiały i stanowisko Sekcji w tej sprawie. Decyzje o dalszych działaniach Sekcja Krajowa podejmie po wyczerpaniu drogi parlamentarnej.

Projekt rozporządzenia MKiDN w sprawie szczegółowych warunków i trybu przyjmowania uczniów …

Email Drukuj PDF

Centrum Edukacji Artystycznej uprzejmie informuje, że na stronach Rządowego Centrum Legislacji opublikowany został Projekt rozporządzenia Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego z dnia 7 kwietnia 2014 r. w sprawie szczegółowych warunków i trybu przyjmowania uczniów do publicznych szkół i publicznych placówek artystycznych oraz przechodzenia z jednych typów szkół do innych.

Oświadczenie Prezydium SKOiW w sprawie projektu zmian w ustawie o systemie oświaty- sprostowanie ZNP

Email Drukuj PDF

ZNP na swojej stronie internetowej zaprzecza informacji zawartej w oświadczeniu Prezydium SKOiW oraz przez pomyłkę zamieszcza relację z prac Komisji z 20 lutego. Relacja filmowa z obrad podkomisji z dnia 6 marca wyjaśnia wszystko. Oburzenie nauczycieli jest w pełni uzasadnione.

Letnia Akademia w Nowej Kaletce w zmienionym terminie.

Email Drukuj PDF

Miło nam  zaprosić Państwa do udziału w kolejnej edycji projektu „Letnia Akademia w Nowej Kaletce” w ramach długoletniej współpracy  polsko-niemieckiej.

„Zło dobrem zwyciężaj” – ksiądz Jerzy Popiełuszko – sługa prawdy i wolności.

Zaktualizowano 09.04.2014r.

W załączeniu przesyłam regulamin ogólnopolskiego konkursu, organizowanego przez SKOiW NSZZ "S", poświęconego bł. ks. Jerzemu Popiełuszce:   „Zło dobrem zwyciężaj” – ksiądz Jerzy Popiełuszko – sługa prawdy i wolności.

ZNAJDZ NA STRONIE

Terminarz związkowy

Przegląd Oświatowy

Współpraca

z Przeglądem Oświatowym

MIESIĘCZNIK NAUCZYCIELI

Zamów informator o nowościach na stronie

imię, nazwisko
miejscowość
województwo
e- mail

Treść zamieszczonych aktów prawnych nie stanowi źródła prawa, lecz jest tylko ich zapisem elektronicznym. Jedyne źródło prawa na terenie Rzeczypospolitej Polskiej stanowią akty prawne ogłaszane i wydawane w Dziennikach Ustaw i Monitorach Polskich a prawo miejscowe i zakładowe publikują właściwe organy wymienionych instytucji. Z uwagi na niedoskonałość zabezpieczeń chroniących dane zapisane w formie elektronicznej, a także możliwość błędnego wprowadzenia danych, administrator strony nie ponosi odpowiedzialności za treść publikowanych tu aktów prawnych.