Krajowa Sekcja Oświaty i Wychowania

Polakom mogą jedynie pozazdrościć Filipińczycy

Email Drukuj PDF

Bloomberg, amerykański serwis finansowy przedstawił zestawienie godzinowej stawki za pracę na podstawie średnich miesięcznych zarobków. Na tej liście znalazła się także Polska. Wypadliśmy tragicznie – informuje gospodarce.pl. Według wyliczeń, polskich zarobków mogliby pozazdrościć jedynie Filipińczycy, którzy zamknęli ranking tuż za Polską na ostatnim, 30 miejscu.

Komisja Edukacji Nauki i Młodzieży- 22.07.2015r.

Email Drukuj PDF

Dzięki decyzji posłów rządzącej koalicji nie będzie ułatwienia i uproszczenia w kwestii trybu odraczania obowiązku szkolnego dziecka 6-letniego - czyli o tym, jak rzeczywiste działania rozmijają się z hasłami na plakatach.

Pismo do Pani Minister Joanny Kluzik-Rostkowskiej- odpowiedź na zaproszenie na spotkanie w dniu 22 lipca br.

Zmiany: 24.07.2015. godz. 16.30 dodano zaproszenie MEN

Pani Joanna Kluzik-Rostkowska

Minister Edukacji Narodowej

Szanowna Pani Minister,

Krajowa Sekcja Oświaty i Wychowania NSZZ "Solidarność" podtrzymuje stanowisko wyrażone na spotkaniu w dniu 16 lipca br. tj.:

• oczekujemy pilnego podjęcia rozmów na temat postulatów będących przedmiotem sporu zbiorowego,

• oczekujemy odpowiedzi na petycję KSOiW NSZZ "Solidarność" złożoną w Kancelarii Premiera RP w dniu 28 kwietnia br.

Komunikat KSOiW po spotkaniu w MEN.

Komunikat

Konferencja prasowa po spotkaniu w MEN

Oświadczenie Krajowej Sekcji Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność”

Email Drukuj PDF

Warszawa, 16 lipca 2015 r.

OŚWIADCZENIE Krajowej Sekcji Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność” w sprawie spotkania w Ministerstwie Edukacji Narodowej w dniu 16 lipca 2015 roku.

Krajowa Sekcja Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność” straciła zaufanie do ekipy aktualnie sprawującej władzę. Obecna propozycja tylko nas w tym utwierdza. Związkom zawodowym nie proponuje się rzeczowej rozmowy o warunkach pracy i płacy nauczycieli i pracowników oświaty - a przypominamy, że to jest głównym powodem aktualnie trwającego sporu zbiorowego, w jaki wszedł nasz Związek - tylko PR-owskie działanie, które ma poprawić wizerunek rządu przed wyborami. W takich działaniach nie będziemy brać udziału!

Konferencja prasowa przed obradami w MEN

KSOiW NSZZ „Solidarność” od kilku lat domaga się ponadpolitycznej debaty o kształcie polskiej oświaty oraz rzeczywistego merytorycznego dialogu w kwestiach proponowanych zmian w prawie oświatowym przez stronę rządową. Ministerstwo pod rządami obecnej koalicji uchylało się od prowadzenia rzeczywistego dialogu społecznego.

Pracodawco, zadbaj w upały o pracowników.

Materiał na stronie:

"LUBELSKI LIPIEC 1980"

Email Drukuj PDF

Mianem „Lubelskiego Lipca 1980r.”określa się wydarzenia sprzed 35 lat, które zapoczątkował strajk w WSK Świdnik.

Ogólnopolska Pielgrzymka Nauczycieli- Jasna Góra 2015.

ZMIANY: 08.07.2015R., godz. 22.00,  dodano zdjęcia

Wypoczynek

ZNAJDZ NA STRONIE

Szukaj na stronach NSZZ "Solidarność"

Wyszukiwarka przeszukuje 22 strony struktur terenowych i branżowych.

Przegląd Oświatowy

Zamów informator o nowościach na stronie

Imię, nazwisko
Miejscowość