UWAGA! Od 1 października 2017 r. pracujemy od poniedziałku do piątku w godz. 7:00-15:00

ZAPRASZAMY NA BIEG!

15-09-2017

ZAPRASZAMY NA BIEG!

Mila Pamięci Ofiar Komunizmu odbędzie się 16 września w Parku Ludowym w Lublinie. Zawodnicy pobiegną na dystansie 1609 metrów. Ten bieg jest częścią Lubelskiej Biegowej Triady Pamięci, którą organizuje wspólnie Fundacja „Ruchu Solidarności Rodzin” i Kuratorium Oświaty w Lublinie przy współpracy z Regionem Środkowo-Wschodnim NSZZ “Solidarność”, ,Ministrem Sportu i Turystyki a także IPN Oddział w Lublinie. Partnerem biegu jest SKOK Chmielewskiego. Patronat Honorowy: Wojewody Lubelskiego , Prezydenta Lublina i Przewodniczącego Regionu Środkowo-Wschodniego NSZZ “Solidarność”

16 września o godz. 9:30 w Parku Ludowym w Lublinie rozpocznie się uroczysta zbiórka przed biegiem Mila Pamięci Ofiar Komunizmu. Start biegów od godz. 10:00 w trzech kategoriach: szkół podstawowych ,gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych.  Bieg promuje zdrowy styl życia oraz integruje uczniów, rodziców i nauczycieli. Każdy uczestnik który ukończy bieg otrzyma pamiątkowy dyplom. Dla zwycięzców w kategorii uczeń, rodzic i nauczyciel przewidziano nagrody i dekorację medalową. Najliczniejsze reprezentacje szkolne otrzymają puchar Przewodniczącego Regionu Środkowo-Wschodniego NSZZ “Solidarność” Mariana Króla.

Zwracam się z prośbą o szeroką promocję biegu w Naszym środowisku. Wiem, że wśród członków NSZZ “Solidarność”, nauczycieli i rodziców jest wielu zawodników biegających w licznych imprezach biegowych dla dorosłych w Lublinie. Nasz bieg daje możliwość przebycia  trasy we wspólnej rywalizacji ze swoimi pociechami, rodzic biegnący z dzieckiem i nauczycielem razem obok siebie, jest to niebywała okazja aby pobiec wspólnie z pamięcią w tle. Uczestników zachęcamy do pokonania trasy w koszulce patriotycznej, start w biegu jest bezpłatny. Bieg upamiętnia ponad 170 MILIONÓW OFIAR komunizmu - mówi organizator biegu Marek Wątorski prezes Fundacji „Ruchu Solidarności Rodzin”.

Bieg jest częścią Lubelskiej Biegowej Triady Pamięci. W jej skład wchodzą również Bieg Solidarności oraz 11 listopada Nocna Mila Niepodległości. Podczas imprezy promujemy NSZZ “Solidarność” i naszą Fundację “Ruchu Solidarności Rodzin”. Szczegółowe informacje na www.solidarnoscrodzin.pl.

ZAPROSZENIE NA 78. ROCZNICĘ AGRESJI ROSJI SOWIECKIEJ NA POLSKĘ>>>

PLAKAT>>>