UWAGA! Od 1 października 2017 r. pracujemy od poniedziałku do piątku w godz. 7:00-15:00

Rowerem w Niepodległość

02-05-2018

Rowerem w Niepodległość

W Lublinie od 8 lat można zauważyć „modę” na zdrowy styl życia. Organizatorzy Rodzinnego Rowerowego Rajdu mają w tym swój udział. Co roku w trzecią niedzielę maja o godz.12:00 zbieramy się na placu Łokietka aby wspólnie spędzić czas na dwóch kółkach.

Rowerem w Niepodległość. Pod takim hasłem wyruszymy w trzy trasy tegorocznego rajdu. Grono tych, którzy zamieniają samochód na rower i przekonują się, że na miejskich dystansach zamiast czterech kół wystarczą dwa, stale się powiększa w Lublinie.

Zbliżający się rajd to nie wyścig kolarski. Nie jest tajemnicą, że podczas aktywności fizycznej nasz organizm wytwarza endorfiny, które odpowiadają za uczucie spełnienia i szczęścia. Taka nagroda za podjęty wysiłek czeka na każdego uczestnika. Kilka kilometrów przejechanych spokojnym tempem z nami, zagwarantuje lepsze samopoczucie.

Zapraszamy do peletonu całe rodziny. Nie stawiamy limitu wiekowego. Jazda na rowerze obniża także poziom stresu i poprawia koncentrację. Nie wierzysz? Przyjedź w niedzielę 20 maja, o godz. 12:00 na zbiórkę, a po pokonaniu wybranej trasy o długości 9; 19 lub 29 km  porównaj swój nastrój kiedy już dotrzesz na Ośrodek MOSiR „Słoneczny Wrotków”. O godz. 13:00 startujemy z festynem rodzinnym. Poczęstunek i gorąca scena już na was czekają. Zapewniamy moc atrakcji, wrażeń, a także rozgrzane grille, do poddymienia własnych produktów z plecaka rowerzysty.

Organizator: Fundacja „Ruchu Solidarności Rodzin”, NSZZ „Solidarność”, Klub Rowerowy „Maksimum” i MOSiR Lublin.