1 czerwca odbędzie się 7. PKO Półmaraton Solidarności i 27. Bieg Solidarności! Zapraszamy!!!

NSZZ „Solidarność" w STOKROTCE Sp. z o.o.

21-01-2019

Nic o nas bez nas. Solidarność to związek dla Ciebie!

Pracownicy Stokrotki Sp. z o.o, która przejęła sieć handlową Aldik, mają  możliwość wstępowania do NSZZ „Solidarność”. W październiku ubiegłego roku NSZZ „Solidarność” - w interesie pracowników zatrudnionych  w sieci handlowej STOKROTKA Sp. z o.o. - weszła w spór zbiorowy z Pracodawcą.

W wyniku wytrwałych negocjacji uzgodniliśmy z Pracodawcą podwyżkę ekwiwalentu za pranie odzieży, która obowiązuje od stycznia 2019 r.

Najważniejszy postulat związku zawodowego „Solidarność”, PODWYŻKA WYNAGRODZENIA KAŻDEGO PRACOWNIAK o 500 zł brutto, na obecnym etapie negocjacji jest ODRZUCANY przez Pracodawcę.

Załoga sklepów ma dość poniżającego traktowania zatrudnionych. Sieć handlowa „Stokrotka” w której świadczymy pracę  pretenduje do największego gracza na rynku polskim. JEDNAK PRZYJĘTA PRAKTYKA WYNAGRADZANIA ZA DOBRĄ PRACĘ wskazuje na to, że coroczna podwyżka wynagrodzeń jest jedynie wynikiem podniesienia minimalnego wynagrodzenia za pracę przez polski rząd a NIE JEST WYNIKIEM DOBREJ PRACY I WZROSTU POTENCIAŁU NASZEJ FIRMY. Wygląda na to że zyski z naszej pracy czerpią tylko nieliczni z właścicielem sieci włącznie. Siłą Pracowników we współczesnym świecie jest dobrze zorganizowana w związku zawodowym Załoga z jasno określonymi celami.

Pracowniku, czy masz świadomość, że nie będąc członkiem NSZZ „Solidarność” popierasz Pracodawcę i utwierdzasz go w przekonaniu, że coroczne minimalne podwyższenie Twojego wynagrodzenia jest szczytem Twoich marzeń! W ten sposób zgadzasz się na słabe warunki pracy. Firma Stokrotka swój potencjał buduje na rozwoju sieci handlowej. Bez Pracowników ten efekt byłby nieosiągalny. Jesteśmy kapitałem firmy w nas tez trzeba inwestować. Chcemy zarabiać więcej, chcemy uzgodnić z Pracodawcą, aby nasze płace wzrastały realnie. Póki co w sklepach nie pracują roboty tylko ludzie.

Tylko razem możemy więcej! Przyłącz się do NSZZ „Solidarność” KONTAK DO NAS: e-mail: zzstokrotkasolidarnosc@gmail.com, Tel. 662 961454