UWAGA! Od 1 października 2017 r. pracujemy od poniedziałku do piątku w godz. 7:00-15:00

BIEGI DZIECIĘCE

06-06-2017

BIEGI DZIECIĘCE

3 czerwca br., w ramach 25. Międzynarodowego Biegu Solidarności „Lubelski Lipiec 1980”, odbyły się biegi dziecięce. W tym roku ścigano się w Parku Ludowym.

Organizatorzy zaprosili do biegów nie tylko dzieci, ale i całe rodziny, w dużej mierze po to, by promować prozdrowotne postawy wśród najmłodszych uczestników. Biegi dziecięce podzielono na trzy kategorie: Bieg Krasnali dla najmłodszych uczestników, w ramach którego biegły m.in. tzw. Bobasy – roczniki 2013 i młodsi, na dystansie 150 m.

Ponadto w kategorii biegów dziecięcych odbył się Bieg Młodzików, dla uczniów klas 1-3 szkół podstawowych, oni z kolei mieli do pokonania dystans rzędu 350 m.

Odbyła się również Sztafeta Rodzinna z Bocianem, w której mogły wziąć udział całe rodziny: rodzice wraz z dwójką dzieci, również na dystansie 350 m. Startowały również dzieci niepełnosprawne, w osobnej kategorii. Biegi dziecięce dostarczyły mnóstwo wrażeń i dobrej zabawy zarówno dzieciom, jak i ich rodzicom. Było dużo śmiechu i zdrowej rywalizacji. Szczególne emocje towarzyszyły maluchom w czasie wręczania nagród i pamiątkowych dyplomów. Uśmiechy z twarzy nie schodziły.

Organizatorem imprezy był Region Środkowo-Wschodni NSZZ „Solidarność” i Fundacja „Ruchu Solidarności Rodzin”.

Powtórka emocji w przyszłym roku. Już dziś zapraszamy!

Galeria>>>                                                                                                                                   Wyniki>>>

Monika Żurawska