UWAGA! W sierpniu i wrześniu 2017 r. pracujemy od poniedziałku do piątku w godz. 7:00-15:00

Aktualności i ogłoszenia

Kobiety z inicjatywą!

Kobiety z inicjatywą

Rada Krajowa Sekcji Kobiet NSZZ „Solidarność” obradowała w miniony weekend na Lubelszczyźnie. Panie dyskutowały o planach sekcji, bieżących sprawach i problemach polskich kobiet.

Przedstawicielki regionów przyjechały do Nałęczowa na zaproszenie Sekcji Kobiet Regionu Środkowowschodniego NSZZ „Solidarność”. Podczas rady dzieliły się aktualnościami ze swoich środowisk. Ponadto dyskutowały nad nową inicjatywą sekcji. Działaczki z „Solidarności” chcą zorganizować Forum Kobiet. Celem takich spotkań byłaby wymiana poglądów, bliskich kobietom. Ponadto forum mogłoby występować w imieniu kobiet, broniąc ich interesów i wyrażać ich opinie w ważnych kwestiach ogólnospołecznych.

Gościem specjalnym rady był przewodniczący Zarządu Regionu Środkowowschodniego NSZZ „Solidarność”, Marian Król.

Nie zabrakło także wolnej chwili na poznawanie uroków Nałęczowa, który, jak zawsze niezawodny, oczarował goszczące na Lubelszczyźnie panie.