UWAGA! Od 1 października 2017 r. pracujemy od poniedziałku do piątku w godz. 7:00-15:00

28 edycja Międzynarodowego Wyścigu Kolarskiego „Solidarności” i Olimpijczyków

23-06-2017

28 edycja Międzynarodowego Wyścigu Kolarskiego „Solidarności” i Olimpijczyków

Zapraszamy na 28 odsłonę Międzynarodowego Wyścigu Kolarskiego „Solidarności” i Olimpijczyków, która odbędzie się  w dniach 28 czerwca - 1 lipca br. Ostatniego dnia zawody zawitają na Lubelszczyznę i odbędą się w dwóch miastach. Zawodnicy wystartują ze Świdnika o godzinie 10:20 z ulicy Niepodległości Placu Konstytucji 3 maja, natomiast meta znajduje się na Krakowskim Przedmieściu w Lublinie i pierwsi kolarze przekroczą ją około godziny 14:30. Następnie odbędzie się dekoracja a później wspólne świętowanie.

1 edycja Międzynarodowego Wyścigu Kolarskiego „Solidarności” i Olimpijczyków odbyła się w 1990 roku. Od tego czasu, co roku, czołowe drużyny kolarskie zmagają się na różnej długości trasach w wielu polskich miastach. Organizatorem Wyścigu jest Niezależny Samorządny Związek Zawodowy Regionu Łódź wraz z władzami miast, przez które przejeżdża wyścig. Patronat nad wydarzeniem objął Polski Komitet Olimpijski.

Poniżej prezentujemy szczegółowy program, który dotyczy wszystkich miast, biorących udział w tegorocznym wyścigu oraz wykaz ekip.

Mateusz Bednarek

Wykaz ekip biorących udział w wyścigu