Aktualności z terenu MSPL Wrocław

Medal XXXV lecia NSZZ „Solidarność” dla dolnośląskich leśników

Stanisław Jeziorański : 5 października 2015 17:08 : Aktualności, Aktualności MSPL Wrocław

Medal dla MOZ Wołów.1W dniu 29 września 2015 roku w siedzibie Zarządu Regionu Dolny Śląsk, Międzyzakładowa Organizacja Związkowa NSZZ „Solidarność” przy Nadleśnictwie Wołów, Organizacja Zakładowa przy biurze RDLP Wrocław oraz ZUL Wrocław zostały uhonorowane medalem XXXV-lecia NSZZ „Solidarność” za poświęcenie i pracę na rzecz Związku.

Komentarze wyłączone

70-lecie Nadleśnictwa Wołów (RDLP Wrocław)

Stanisław Jeziorański : 1 października 2015 16:48 : Aktualności MSPL Wrocław

70lecie N.Wołów.1W dniu 18 września 2015 roku Nadleśnictwo Wołów obchodziło swój jubileusz 70-lecia powstania jako jednostki organizacyjnej Lasów Państwowych w 1945r.
W uroczystościach uczestniczyli wszyscy pracownicy Nadleśnictwa Wołów z nadleśniczym Wojciechem Adamczakiem na czele oraz licznie przybyli leśnicy z ościennych nadleśnictw oraz biura RDLP Wrocław z Dyrektorami Jerzym Łokietko i Markiem Kmiecikiem na czele.

To już XIX Pielgrzymka Leśników na Jasną Górę

Stanisław Jeziorański : 30 września 2015 19:12 : Aktualności MSPL Wrocław

Jasna Góra 2015.1W sobotę 19 września 2015 roku kilkuset leśników z terenu RDLP Wrocław uczestniczyło w dorocznej Pielgrzymce Leśników na Jasną Górę.
Kolejny raz swoje modlitwy do Najświętszej Maryi Jasnogórskiej przynieśli pracownicy Lasów Państwowych, uczniowie i studenci szkół leśnych, pracownicy ochrony środowiska i gospodarki wodnej, pracownicy Parków Narodowych, przedstawiciele Polskiego Związku Łowieckiego, pracownicy przemysłu drzewnego, przedstawiciele ruchów ekologicznych oraz wszyscy miłośnicy przyrody, którzy przybyli na Wały Jasnogórskie wraz ze swoimi rodzinami.

Gratulacje Nadleśniczego

Stanisław Jeziorański : 7 września 2015 16:28 : Aktualności MSPL Wrocław

Gratulacje Śnieżka (1)

Komentarze wyłączone

Dolnośląscy Leśnicy na Regionalnych obchodach XXXV-lecia NSZZ „Solidarność” we Wrocławiu

Stanisław Jeziorański : 1 września 2015 20:18 : Aktualności, Aktualności MSPL Wrocław

DSC_0422W dniach 26-30.08.2015r. leśnicy z terenu RDLP Wrocław uczestniczyli w zorganizowanych przez Zarząd Regionu Dolny Śląsk NSZZ „Solidarność” uroczystych obchodach XXXV rocznicy powstania NSZZ „S”.
W uroczystościach wzięli udział m.in. Ks. Abp Józef Kupny metropolita wrocławski, posłowie, politycy szczebla krajowego i wojewódzkiego, wojewoda dolnośląski, marszałek województwa, prezydent miasta, kapelani „Solidarności”, działacze Związku z kraju i z zagranicy, dziesiątki pocztów sztandarowych, rodziny związkowców i sympatycy „Solidarności”.

Komentarze wyłączone

Solidarność Leśników na górze Igliczna w Sanktuarium „Maria Śnieżna”

Stanisław Jeziorański : 31 sierpnia 2015 15:12 : Aktualności, Aktualności MSPL Wrocław

Fot.1

W sobotę 22 sierpnia 2015 roku odbyły się uroczystości XXXV-lecia powstania NSZZ „Solidarność” zorganizowane przez Międzyregionalną Sekcję Pracowników Leśnictwa NSZZ „S” przy RDLP Wrocław.
Mszy Św. koncelebrowanej przewodniczył ks. Andrzej Adamiak Rektor Sanktuarium a homilię wygłosił ks. Tomasz Zając Duszpasterz Leśników, który dziękował Leśnej Solidarności za minione lata działalności dla dobra ludzi lasu. Więcej »

Komentarze wyłączone

Zaproszenie na uroczystości XXXV lecia k/Międzygórza

Stanisław Jeziorański : 20 lipca 2015 23:43 : Aktualności, Aktualności MSPL Wrocław

XXXV lecie Solidarności

W imieniu Międzyregionalnej Sekcji Pracowników Leśnictwa NSZZ „Solidarność” serdecznie zapraszam na Mszę Św. z okazji XXXV rocznicy powstania NSZZ „Solidarność”, która odbędzie się 22 sierpnia 2015 r. o godz. 12.00 w Sanktuarium Matki Bożej Śnieżnej Przyczyny Naszej Radości na Górze Iglicznej k/Międzygórza.
Sanktuarium Matki Bożej Śnieżnej jest miejscem historycznym pielgrzymowania członków Solidarności od lat 80-tych.

Założyciel „Leśnej Solidarności” odznaczony

Stanisław Jeziorański : 24 czerwca 2015 17:34 : Aktualności, Aktualności MSPL Wrocław, Aktualności z MSPL, RSPL, MOZ, ZOZ

lip

We wtorek 23 czerwca 2015r. w siedzibie Regionalnej Dyrekcji Lasów Państwowych we Wrocławiu, założyciel „Leśnej Solidarności” Kazimierz Lipiński został odznaczony przez Przewodniczącą Krajowej Sekcji Pracowników Leśnictwa NSZZ „Solidarność” Grażynę Zagrobelną orderem Zasłużony dla KSPL NSZZ „S”.

Komentarze wyłączone
« Strona 1 ... 5, 6, 7, »

Wspierane przez http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/