Prezydent Andrzej Duda przeciwnikiem prywatyzacji lasów

16 lipca 2020 Marcelina Gosiewska Aktualności

W dniu 8 lipca br. na terenie Poleskiego Parku Narodowego miało miejsce spotkanie leśników, w tym związków zawodowych działających w Lasach Państwowych.

Prezydent Andrzej Duda podkreślił, że Lasy Państwowe pozostając „wielkim przedsiębiorstwem państwowym” powadzą gospodarkę zarządzając dobrem wspólnym „całego społeczeństwa, narodu i państwa”, jakim są lasy. „Uważam ten właśnie sposób prowadzenia gospodarki leśnej i uregulowania prawnego gospodarki leśnej w naszym kraju, powiedziałbym wręcz za wzorcowy” – powiedział Andrzej Duda.

Prezydent z przedstawicielami NSZZ Solidarność i innych związków zawodowych działających w LP, podpisał porozumienie programowe. Jak mówił, jest to „plan współpracy na następne lata”. „Chciałbym, żeby ta polityka sprzyjania Lasom Państwowym, budowania zrównoważonej ekologicznie Polski we współpracy z Lasami Państwowymi, była nadal realizowana, aby Lasy były wspierane i aby pokazywać wszystkim naszym rodakom te dobre wzorce” – mówił Prezydent.

Komentarze wyłączone.

Wspierane przez http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/