I Mistrzostwa Pracowników RDLP w Olsztynie w Tenisie Stołowym

27 października 2018 Marcelina Gosiewska Aktualności MSPL Olsztyn

Dnia 11 października 2018r. w nowoczesnym Centrum Sportu i Rekreacji im. Jana Pawła II w Suszu odbyły się I Mistrzostwa Pracowników RDLP w Olsztynie w Tenisie Stołowym, których organizatorem byli: MSPL NSZZ „Solidarność” w RDLP Olsztyn oraz Nadleśnictwo Susz.

W mistrzostwach wzięło udział 24 sportowców z 10 nadleśnictw Regionalnej Dyrekcji Lasów Państwowych w Olsztynie oraz pracownica RDLP. Byli to reprezentanci nadleśnictw: Ciechanów, Dwukoły, Jagiełek, Orneta, Ostrołęka, Parciaki, Przasnysz, Spychowo, Susz oraz Zaporowo.

O godzinie 9.00 Nadleśniczy Nadleśnictwa Susz Bogumił Sobotka rozpoczął spotkanie szkoleniem z zakresu edukacji przyrodniczo-leśnej oraz przybliżył historię nadleśnictwa. O godzinie 10:00 nastąpiło oficjalne rozpoczęcie I Mistrzostw Pracowników RDLP w Olsztynie w Tenisie Stołowym. W otwarciu mistrzostw wzięli także udział Naczelnik RDLP  w Olsztynie Wojciech Abramczyk oraz Przewodniczący MSPL NSZZ „Solidarność” Andrzej Kozłowski.  Po otwarciu przystąpiono do rozgrywek. Kibice nie mogli wyjść z podziwu widząc niezwykle energiczne ruchy sportowców i ich reakcje. Trudności zadawane przeciwnikom przy zagraniu piłeczki były na najwyższym poziomie.

W zaciętym turnieju indywidualnym, bezapelacyjnie I miejsce zajął Daniel Buczyński reprezentujący Nadleśnictwo Zaporowo. Zdobył on Puchar Dyrektora RDLP w Olsztynie. Drugie miejsce na podium wywalczył Marcin Bykowski z Nadleśnictwa Susz, zdobywając Puchar Nadleśniczego Nadleśnictwa Susz. Trzecie miejsce zajął Leszek Wichrowski reprezentujący Nadleśnictwo Dwukoły. Za zajęcie zaszczytnego trzeciego miejsca nagrodzono go pucharem Przewodniczącego MSPL NSZZ „Solidarność”.

Godna pochwały i uwagi jest postawa trzech kobiet, które zgłosiły się do udziału w turnieju. Były to reprezentantki nadleśnictwa: Przasnysz (Izabela Michalak), Zaporowo (Magdalena Malikowska) oraz pracownica biura  RDLP (Agata Klewiado).

Po zaciętym boju i wyrównanej walce Puchar Dyrektora RDLP w Olsztynie zdobyła Agata Klewiado, na drugim miejscu uplasowała się Magdalena Malikowska zdobywając Puchar Nadleśniczego Nadleśnictwa Susz, zaś trzecie miejsce i Puchar Przewodniczącego MSPL NSZZ „Solidarność” zdobyła Izabela Michalak.

Turniej wyłonił drużynę, która będzie reprezentowała RDLP Olsztyn na XIX Mistrzostwach Pracowników Lasów Państwowych, które odbędą się w dniach 14-17.11.2018 r. w RDLP Radom.

Oprócz zaciętej walki o wygraną, wszystkim zawodnikom towarzyszyły świetne humory oraz dobra zabawa.

Tekst i fot.: Andrzej Kozłowski

Komentarze wyłączone.

Wspierane przez http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/