Zebranie Rady MSPL przy RDLP w Katowicach NSZZ „Solidarność”

15 kwietnia 2016 Stanisław Jeziorański Aktualności MSPL Katowice

W dniu 7 kwietnia 2016r w Nadleśnictwie Tułowice odbyło się zebranie Rady Międzyzakładowej Sekcji Pracowników Leśnictwa przy Regionalnej Dyrekcji Lasów w Katowicach NSZZ „Solidarność”. Spotkanie było okazją do pożegnania pracownika Nadleśnictwa Tułowice, a zarazem członka NSZZ „Solidarność” kolegi Zbyszka Łucyszyna.

Na zebraniu Przewodniczący MSPL Janusz Ziółkowski przedstawił obecnym bieżące sprawy związkowe dotyczące między innymi wyboru nowego Przewodniczącego KSPL NSZZ „Solidarność” Jacka Cichockiego oraz prac nad zmianami PZUP i innych.    W dalszej części spotkania rozpoczęła się dyskusja na tematy pracownicze związane z odpłatnością za dyżury p.poż, sprawami pomiaru i klasyfikacji drewna, ryczałtów za rozjazdy i inne. Szczególne oklaski i podziękowania zebrał kol. Wiesław Kucharski Przewodniczący ZOZ przy Nadleśnictwie Strzelce Opolskie NSZZ „Solidarność” za profesjonalne przygotowanie pełnego akcentów patriotycznych przedstawienia pt. „Jasełek na myśliwską nutą”, które było wystawione kilkakrotnie na przełomie grudnia i stycznia. Zebrani wyrazili chęć kontynuacji tych przedstawień w przyszłych latach.  W drugie części spotkania swoją obecnością zaszczycił zebranych Dyrektor Regionalnej Dyrekcji Lasów Państwowych w Katowicach, który w krótkich słowach odpowiadał na pytania zebranych   i przedstawił obecną sytuację finansowo – gospodarczą RDLP w Katowicach. Spotkanie zakończyło się odwiedzeniem pobliskiego Zespołu Szkół w Tułowicach, które w przeszłości wykształciło wielu leśników pracujących na terenie RDLP w Katowicach.

Tekst i Zdjęcia: Stanisław Jeziorański

Komentarze wyłączone.

Wspierane przez http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/