Zebranie MSPL RŚiZR w dniu 12.01.2016 r.

19 stycznia 2016 Stanisław Jeziorański Aktualności MSPL Radom

W dniu 12.01.2016 r. w siedzibie RDLP w Radomiu odbyło się posiedzenie Rady MSPL. Głównym tematem spotkania były bieżące problemy występujące w jednostkach organizacyjnych skupionych w strukturach MSPL Radom oraz propozycje zmian w PUZP. Dokonano wyboru Zastępcy Przewodniczącego MSPL, którym został kolega Włodzimierz Kowalczyk z Nadleśnictwa Włoszczowa. Dużą część zebrania poświęcono występującym przypadkom mobbingu oraz powoływanym z tego tytułu komisjom antymobbingowym. Owocem dyskusji było przyjęcie zaproponowanego przez Przewodniczącego wystąpienia do Dyrektora RDLP Radom, w sprawie powołania stałego zespołu zajmującego się tą tematyką. Uważamy, że jest to propozycja, która w znaczący sposób wzmocni pozycje wspomnianych komisji oraz pozwoli na inne, bezstronne rozwiązanie problemu z pozycji niezależnych przedstawicieli.

W dalszej części posiedzenia przyjęto uchwałę o wysokości i terminowości wpłat składek na MSPL i KSPL, do przestrzegania, której zobowiązano Przewodniczących ZOZ.
Przed zakończeniem obrad swoje wystąpienia mieli zaproszeni goście Dyrektor RDLP w Radomiu P. Andrzej Matysiak i jego Zastępca P. Marek Szary. Dyrektorzy omówili problematykę, z którą mają obecnie do czynienia w naszej dyrekcji oraz podzielili się wiedzą na temat kierunków działań DGLP na najbliższy czas.

Piotr Fitas

Komentarze wyłączone.

Wspierane przez http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/