Walny Zjazd Delegatów MSPL Region Świętokrzyski i Ziemia Radomska

22 grudnia 2015 Stanisław Jeziorański Aktualności MSPL Radom

W dniu 21.12.2015 r. w Leśnym Ośrodku Edukacyjnym im. red. Andrzeja Zalewskiego w Jedlni Letnisku odbył się WZD Międzyregionalnej Sekcji Pracowników Leśnictwa Region Świętokrzyski i Ziemia Radomska. Głównym celem zjazdu był wybór Przewodniczącego MSPL RŚiZR w związku z rezygnacją Marka Szarego, który powołany został na Zastępcę Dyrektora ds. Ekonomicznych RDLP w Radomiu. W wyniku głosowania delegaci zadecydowali, że tę zaszczytną i odpowiedzialną funkcję będzie pełnił Piotr Fitas z Nadleśnictwa Suchedniów.

W dalszej części zjazdu swoje wystąpienie miał Dyrektor RDLP w Radomiu dr Andrzej Matysiak, który przedstawił główne cele nowego kierownictwa Lasów Państwowych na szczeblu centralnym, jak również regionalnym. Dyrektor Marek Szary omówił priorytety ekonomiczne RDLP w Radomiu. Po wypowiedziach dyrektorów padły pytania z sali i miała miejsce dyskusja na nurtujące związkowców z Solidarności problemy.
Zwieńczeniem Walnego Zjazdu Delegatów było spotkanie wigilijne, na które przybyli zaproszeni goście- księża kapelani leśni Stanisław Wlazło i Robert Kuropieska. Po modlitwie, chwili refleksji i zadumy przyszedł czas na wspólne życzenia podczas dzielenia się opłatkiem. Na koniec wszyscy zebrani usiedli przy wigilijnym stole zastawionym tradycyjnymi potrawami przygotowanymi przez gospodarzy Ośrodka.
Z tego miejsca pragnę pogratulować awansów Andrzejowi Matysiakowi i Markowi Szaremu, którzy pełnili funkcje w naszym związku i nadal są członkami Solidarności. Należy podkreślić, że jest to odpowiedzialna służba dla Lasów i ludzi w nich zatrudnionych oraz społeczeństwa, które zawsze doceniało trud pracy leśników. Dla nas to ogromna satysfakcja, że doceniono osoby wywodzące się z naszych szeregów związkowych i powierzono piastowanie tak zaszczytnych stanowisk w kierownictwie Lasów Państwowych.
Na nadchodzące Święta Bożego Narodzenia składam wszystkim najserdeczniejsze życzenia zdrowia, pełni łask, realizacji planów i marzeń (nawet tych najbardziej skrytych), ogromu życzliwości wokół oraz wszelkiej pomyślności.
Piotr Fitas
Przewodniczący MSPL RŚiZR w Radomiu

Komentarze wyłączone.

Wspierane przez http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/