Medal XXXV lecia NSZZ „Solidarność” dla dolnośląskich leśników

5 października 2015 Stanisław Jeziorański AktualnościAktualności MSPL Wrocław

Medal dla MOZ Wołów.1W dniu 29 września 2015 roku w siedzibie Zarządu Regionu Dolny Śląsk, Międzyzakładowa Organizacja Związkowa NSZZ „Solidarność” przy Nadleśnictwie Wołów, Organizacja Zakładowa przy biurze RDLP Wrocław oraz ZUL Wrocław zostały uhonorowane medalem XXXV-lecia NSZZ „Solidarność” za poświęcenie i pracę na rzecz Związku.

Podczas uroczystej gali Przewodniczący Zarządu Regionu NSZZ „Solidarność” Kazimierz Kimso odznaczył szczególnie zasłużone organizacje zakładowe Związku.
Członkowie MOZ NSZZ „Solidarność” przy Nadleśnictwie Wołów brali czynny udział w zorganizowanych przez Zarząd Regionu Dolny Śląsk NSZZ „Solidarność” obchodach 35-lecia powstania NSZZ „Solidarność”. W ciągu ostatnich lat „Leśna Solidarność” angażowała się w działalność NSZZ „Solidarność” na szczeblu regionalnym, podczas uroczystości na przełomie m-ca VIII i IX b.r. 4-krotnie uczestniczyli w poczcie sztandarowym, brali czynny udział w obchodach podczas gali w Narodowym Forum Muzyki oraz w zajezdni autobusowej przy ul. Grabiszyńskiej we Wrocławiu.
Medal odebrał Marek Matus Przewodniczący Organizacji Zakładowej NSZZ „Solidarność” przy Nadleśnictwie Wołów oraz Leszek Nowakowski przedstawiciel Organizacji Zakładowej NSZZ „Solidarność” ZUL Wrocław.

Tekst:
Marek Matus
MOZ NSZZ „S” przy Nadleśnictwie Wołów
Zdjęcia:
Janusz Wolniak
W załączeniu: Fotografie

Medal dla ZUL Wrocław2Medal3Medal4

Komentarze wyłączone.

Wspierane przez http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/