Krajowy Sekretariat Górnictwa i Energetyki

Najważniejszy jest człowiek

Aktualności

W dniach od 26-28 czerwca 2018r. w Wieliczce odbył się VIII Kongres Krajowego Sekretariatu Górnictwa i Energetyki NSZZ "Solidarność".

Jarosław Grzesik został wybrany nowym Przewodniczącym Krajowego Sekretariatu Górnictwa i Energetyki NSZZ "Solidarność".

Uczestnicy Kongresu podziękowali Kazimierzowi Grajcarkowi, który pełnił funkcję Przewodniczącego KSGIE NSZZ "Solidarność" w poprzednich latach.

2018-06-29 05:53:31

W dniach 12/13 czerwca 2018r. w Sofii w Bułgarii odbywa się posiedzenie Komitetu Wykonawczego IndustriAll Europe w którym udział biorą Przewodniczący KSGiE NSZZ "S" Kazimierz Grajcarek oraz Wiceprzewodniczący KSGiE NSZZ "S" Jarosław Grzesik. Podczas posiedzenia omawiane będą kwestie nierówności regionalnych w Europie, wdrożenie europejskiej unii energetycznej, sprawy polityki przemysłowej oraz globalizacji.

2018-06-12 10:25:48

28 maja 2018 r. odbyło się Walne Zebranie Delegatów Krajowej Sekcji Górnictwa Węgla Kamiennego  NSZZ "Solidarność". Przewodniczącym  Sekcji  został Bogusław Hutek.

2018-05-29 09:46:07

Odbyło się dzisiaj WZD Krajowej Sekcji Elektrowni i Elektrociepłowni NSZZ Solidarność. Przewodniczącym KSEliEc NSZZ Solidarność został Dariusz Kucharewicz.

2018-05-24 11:16:02

Dzisiaj odbywa się  Walne Zebranie Delegatów Krajowej Sekcji Górnictwa Węgla Brunatnego NSZZ "Solidarność". W WZD KSGWB NSZZ "Solidarność" udział biorą Przewodniczący Komisji Krajowej NSZZ „S” Piotr Duda,   Przewodniczący KSGiE NSZZ "S" Kazimierz Grajcarek oraz Przewodniczący KSGWK NSZZ "S" Jarosław Grzesik.

2018-05-18 09:32:46

Najszczersze wyrazy głębokiego współczucia i żalu Rodzinie, Bliskim i Przyjaciołom

z powodu tragicznej śmierci górników z Jastrzębskiej Kopalni "Zofiówka"

Śp.

Marcina Balceraka

Piotra Królika

Przemysława Szczyrby

Łukasza Szwedy

Michała Trusiewicza

składa

za Radę Krajowego Sekretariatu Górnictwa i Energetyki NSZZ "Solidarność"

Kazimierz Grajcarek

2018-05-17 09:29:03

Dzisiaj w Wieliczce odbyły się wybory w Krajowej Sekcji Górnictwa Solnego NSZZ „Solidarność”. Nowym przewodniczącym został Adam Gawlik.

2018-05-11 11:24:32