Dziś jest: Niedziela 18 sierpnia 2019 Imieniny: Heleny, Bronisława, Ilony

Tygodnik "Solidarność"

Elektroniczna legitymacja związkowa

POBIERZ WNIOSEK

Prawnik na telefon przez cały czas

Karta Grosik

Edward Mróz - Artysta i Społecznik

mxQIuKt8eyI

Posiedzenie Prezydium Zarządu Regionu Podkarpacie

Krosno, 12 kwietnia 2019 r.

12 kwietnia 2019 r. w siedzibie Regionu Podkarpacie NSZZ „Solidarność” w Krośnie odbyło się kolejne posiedzenie Prezydium Zarządu Regionu.

Znaczną część posiedzenia poświęcono na omówienie przebiegu i efektów manifestacji, jakie NSZZ „Solidarność” zorganizował przed Urzędami Wojewódzkimi w całej Polsce w dniu 4 kwietnia, w ramach akcji protestacyjnej ogłoszonej przez Krajowy Sztab Protestacyjno-Strajkowy. Dyskutowano również o akcji strajkowej w oświacie prowadzonej przez ZNP i porozumieniu, jakie rząd podpisał z oświatową „Solidarnością” odnośnie podwyżek wynagrodzeń dla nauczycieli i pozostałych postulatów, o które walczyła Krajowa Sekcja Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność”.

W drugiej części posiedzenia omówiono dotychczasowy przebieg peregrynacji obrazu Matki Bożej Robotników Solidarności na terenie Regionu Podkarpacie oraz stan przygotowań do Pielgrzymki Ludzi Pracy na Jasną Górę, którą we wrześniu br. zorganizuje nasz Region.

Pobierz aplikację Tygodnika Solidarność

Podkarpacki Związkowiec