Dziś mamy: niedzielę, 15 września 2019r.

Co jest dla Ciebie priorytetem w rozmowach NSZZ „Solidarność” z rządem?
Zobacz wynik sondy

Za nami 21. Bieg Gorzowskiej Solidarności

Z pistoletu startowego poseł na Sejm RP Jarosław Porwich rozpoczął 7 września br. 21. Bieg Gorzowskiej Solidarności, który zgromadził ponad 200 zawodników z całego województwa lubuskiego. Przy mało sprzyjającej pogodzie, uczestnicy przebiegli 3,9 kilometra w 39. rocznicę powstania NSZZ „Solidarności”, a także rozlosowano 39 nagród. Również ja dołożyłem swoją cegiełkę.

W kategorii kobiet I miejsce zajęła Klaudia Gredka, II m. Magdalena Cycoń, III m. Joanna Świątkowska. W kategorii mężczyzn I miejsce zajął Mariusz Nowak, II m. Michał Paplicki, III m. Rafał Misjan. Nagrodę główną (telewizor) wylosowała Aleksandra Wojtysiak. Nad całością czuwał sędzia główny Włodzimierz Sapór, profesjonalne komentowanie biegu zapewnił Ireneusz Madej, nad całością zapanował organizacyjnie szef gorzowskiej Solidarności Waldemar Rusakiewicz, który zapewnił, że za rok – w 40. rocznicę powstania NSZZ „Solidarność” – uczestników będzie minimum 500, a impreza odbije się szerokim echem w całym województwie. Do zobaczenia za rok.

Sponsorzy biegu:
Budnex, Mestil, Enea Operator, Domy BW, Komisje Zakładowe: Stilon, Poczty Polskiej, Oświaty, PWiK.