Nowe organizacje w 2018 na Podlasiu i w 艢rodkowowschodnim

Nowe organizacje w 2018 na Podlasiu i w 艢rodkowowschodnim freepik.com

W roku 2018 rozwój Zwi膮zku by艂 jednym z priorytetowych zada艅 realizowanych nieprzerwanie przez region Podlaski oraz 艢rodkowowschodni NSZZ „Solidarno艣膰”. W obu regionach uda艂o si臋 powo艂a膰 do 偶ycia kilkana艣cie nowych organizacji zak艂adowych.

Na Podlasiu w szeregi NSZZ „Solidarno艣膰 wkroczyli m. in. pracownicy: Muzeum Podlaskiego w Bia艂ymstoku, IPN Komisji 艢cigania Zbrodni przeciwko Narodowi Polskiemu Oddzia艂 w Bia艂ymstoku, Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Augustowie, Urz臋du Miejskiego w Czarnej Bia艂ostockiej, Pilkington IGP Sp. z o.o. Oddzia艂 w Bia艂ymstoku. Nowe Organizacje zarejestrowane zosta艂y ju偶 w nowej kadencji 2018-2023. To dobry prognostyk na przysz艂o艣膰 i impuls do dalszej efektywnej pracy na rzecz rozwoju naszego Regionu. W regionie 艢rodkowowschodnim nowe organizacje powsta艂y w lubli艅skim Carrefourze, Wojewódzkim Inspektoracie Ochrony 艢rodowiska w Lublinie, Agencji Rezerw Materia艂owych w Niemcach, Regionalnym Zarz膮dzie Gospodarki Wodnej w Lublinie, Zespole O艣wiatowym im. Jana Paw艂a II w Brzozowicy Du偶ej oraz Orkiestrze Symfonicznej im. Karola Namys艂owskiego w Zamo艣ciu.

Wszystkich nowych cz艂onków witamy serdecznie w szeregach „Solidarno艣ci” oraz 偶yczymy powodzenia i pomy艣lno艣ci w prowadzonej  dzia艂alno艣ci zwi膮zkowej.

NSZZ „Solidarno艣膰” Region Podlasie/NSZZ „Solidarno艣膰” Region 艢rodkowowschodni

DRZ KK