KOMUNIKAT w sprawie wyjazdu do Warszawy

Poprawiony: wtorek, 12 września 2017 09:41 Wpisany przez Elżbieta Kolaska wtorek, 12 września 2017 09:13

zwionzek

KOMUNIKAT w sprawie wyjazdu do Warszawy

Koleżanki i Koledzy Przewodniczący,

Zgodnie z uchwałą Komisji Krajowej NSZZ Solidarność przyjętą w dniu 30.08.2017 w Lubinie organizujemy wyjazd na pikietę protestacyjną w Warszawie przed siedzibą Komisji Europejskiej pod hasłem: WIEK EMERYTALNY - NASZE PRAWO - NASZ WYBÓR.

Region Elbląski organizuje wyjazd w dniu 16.09.2017 godz. 7:00 z placu Jagiellończyka (kino Światowid).

Zapisy przyjmuje sekretariat NSZZ Solidarność do dnia 14.09.2017 godz. 10:00 pod nr. telefonu 55-6415885.

Brońmy tego o co tak długo walczyliśmy.

Protest dotyczy stanowiska Komisji Europejskiej w sprawie przywrócenia wieku  emerytalnego w Polsce.

Pozdrawiam

Jan Fiodorowicz

WIEK EMERYTALNY - NASZE PRAWO - NASZ WYBÓR

Poprawiony: wtorek, 12 września 2017 09:13 Wpisany przez Elżbieta Kolaska wtorek, 12 września 2017 08:41

zwionzek

WIEK EMERYTALNY - NASZE PRAWO - NASZ WYBÓR

Uroczystości Bożego Ciała. Abp Jędraszewski apeluje o niedziele wolne od pracy

Wpisany przez Witold Chrzanowski czwartek, 15 czerwca 2017 14:42

zwionzekMetropolita krakowski chciałby, "aby w imię solidaryzmu społecznego wszystkim zapewnić możliwość niedzielnego odpoczynku, który pozwala na godne przeżycie niedzieli w kręgach rodzinnych i przyjacielskich”.

Wiara w Biznesie

Wpisany przez Witold Chrzanowski poniedziałek, 12 czerwca 2017 06:51

zwionzekW Gdyni odbyła się bardzo interesująca konferencja „Katolicka rewolucja w biznesie”. Podczas spotkania zarówno prelegenci, jak i uczestnicy dawali świadectwo, że można prowadzić biznes w zgodzie z wyznawanymi wartościami i zasadami chrześcijańskimi.

Młodzi na rynku pracy

Wpisany przez Witold Chrzanowski sobota, 10 czerwca 2017 07:58

zwionzekGUS opublikował opracowanie „Młodzi na rynku pracy w 2016 roku”. Raport pokazuje interesujący obraz młodych osób, które znalazły się na rynku pracy.

Czas pracy kierowców w UE: ma być gorzej ale też i lepiej

Wpisany przez Witold Chrzanowski piątek, 09 czerwca 2017 07:00

zwionzekKomisja Europejska wydała Pakiet Mobilności zawierający szerokie propozycje zmian w obszarze transportu drogowego. W ramach inicjatywy Komisja Europejska przedstawiła między innymi wniosek o dokonanie zmian w dwóch rozporządzeniach: regulującym czas pracy kierowców oraz dotyczącym określenia położenia za pomocą tachografów.

Strona 1 z 71