KOMUNIKAT Krajowej Sekcji Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność” z obrad Prezydium KSOiW.

Email Drukuj PDF

W dniach 21-22 września w Warszawie obradowało Prezydium KSOiW, na którym głównym tematem były ogłoszone przez MEN zmiany w prawie oświatowym.

Członkowie Prezydium przeprowadzili wstępną analizę projektów aktów prawnych związanych z reformą oświaty. Obszerność dokumentów i wielość zagadnień wymagają dokładnego omówienia i przedyskutowania w środowisku oświatowym. W związku z powyższym Prezydium KSOiW zwołuje nadzwyczajne posiedzenie Rady KSOiW w dniu 28 września w Warszawie o godzinie 11:00. Celem spotkania będzie zebranie postulatów, wniosków i uwag, które posłużą do dalszych prac analitycznych oraz wypracowania propozycji i rozwiązań do dalszych rozmów z MEN.

Pozdrawiam

Ryszard Proksa

Przewodniczący KSOiW NSZZ "Solidarność”

ZNAJDZ NA STRONIE

Szukaj na stronach NSZZ "Solidarność"

Wyszukiwarka przeszukuje 22 strony struktur terenowych i branżowych.

Solidarność to nie tylko Wałęsa - konferencja prasowa kombatantów "S"