Skład Sejmowej Komisji Edukacji, Nauki i Młodzieży VII kadencji:

Email Drukuj PDF

Artur Bramora – przewodniczący Komisji, Ruch Palikota- wykształcenie średnie techniczne. Prowadzi działalność gospodarczą.

Urszula Augustyn – zastępca przewodniczącego Komisji, PO- wykształcenie: wyższe. Ukończona szkoła: Wyższa Szkoła Pedagogiczna w Krakowie, Wydział Filologii Polskiej - mgr filologii polskiej. Zawód: dziennikarz

Domicela Kopaczewska - zastępca przewodniczącego Komisji, PO- wykształcenie: wyższe. Ukończona szkoła: Wyższa Szkoła Pedagogiczna w Bydgoszczy, Wydział Pedagogiki - mgr pedagogiki. Zawód: pedagog

Zbigniew Włodkowski - zastepca przewodniczącego Komisji, PSL- Ukończył studia na Akademii Teologii Katolickiej w Warszawie.Pracował jako nauczyciel fizyki i chemii oraz dyrektor szkoły podstawowej.W latach 2007- 2011 pełnił funkcję podsekretarza stanu w Ministerstwie Edukacji Narodowej.

Sławomir Kłosowski - zastępca przewodniczącego Komisji, PIS- wykształcenie: wyższe. Ukończona szkoła: Wyższa Szkoła Pedagogiczna w Opolu, Wydział Filologiczno-Historyczny - mgr historii. Zawód: nauczyciel

Krystyna Łybacka - zastępca przewodniczącego Komisji, SLD- doktor nauk matematycznych oraz wykładowca akademicki, minister edukacji narodowej i sportu w latach 2001–2004

Posłowie z Klubu PO:

Marek Poznański

Posłowie z Klubu SLD:

Artur Ostrowski

Posłowie z Klubu SP /Solidarna Polska/:

Mariusz Orion Jędrysek

Marzena Dorota Wróbel

Poprawiony: sobota, 26 listopada 2011 13:08

ZNAJDZ NA STRONIE

Szukaj na stronach NSZZ "Solidarność"

Wyszukiwarka przeszukuje 22 strony struktur terenowych i branżowych.

Solidarność to nie tylko Wałęsa - konferencja prasowa kombatantów "S"