Komisja Edukacji, Nauki i Młodzieży- 28.08.2014r

Email Drukuj PDF

Porządek obrad:

1. Zmiany w składzie Prezydium Komisji.

2. Rozpatrzenie wniosku Prezydium Komisji w sprawie powołania, wyboru składu i zakresu działania Podkomisji stałej do spraw kształcenia zawodowego

- przedstawia Przewodniczący Komisji.

- zmiany w składach podkomisji stałych.

3. Rozpatrzenie Informacji Najwyższej Izby Kontroli o wynikach kontroli efektów kształcenia w szkołach publicznych i niepublicznych o uprawnieniach szkół publicznych wraz ze stanowiskiem Ministra Edukacji Narodowej.

W mojej opinii raport  jest niewarty uwagi. Wystąpienie pokontrolne opiera się przede wszystkim na wynikach sprawdzianów i egzaminów zewnętrznych. Wniosek jakoby młodzież rezygnowała z egzaminów zawodowych z powodu zbieżności w czasie z egzaminem maturalnym jest wątpliwy.

Należy również dodać, że z powodu zmian w egzaminach zawodowych wniosek jest również nieaktualny.

Andrzej Piegutkowski

Zapis filmowy z przebiegu obrad- link

Raporty NIK w załącznikach.

Załączniki:
PlikOpisRozmiar
D-13-503-LLO-01-01.pdf 867 Kb
D-13-503-LBI-02-01.pdf 227 Kb
D-13-503-LBI-01-01.pdf 195 Kb

ZNAJDZ NA STRONIE

Szukaj na stronach NSZZ "Solidarność"

Wyszukiwarka przeszukuje 22 strony struktur terenowych i branżowych.

Solidarność to nie tylko Wałęsa - konferencja prasowa kombatantów "S"