Senat odrzucił projekt rozszerzający grono uprawnionych do kompensówek

Email Drukuj PDF

07.08.2014r.

Senat odrzucił projekt nowelizacji ustawy o nauczycielskich świadczeniach kompensacyjnych, rozszerzający grono uprawionych do tego świadczenia o nauczycieli uczących w centrach kształcenia praktycznego.

W głosowaniu wzięło udział 60 senatorów, za odrzuceniem projektu głosowało 53. Odrzucenie projektu oznacza, że nie wszyscy nauczyciele będą mogli korzystać z świadczeń kompensacyjnych.

Projekt nowelizacji przygotowała senacka Komisja Praw Człowieka, Praworządności i Petycji. Inicjatywa senacka była odpowiedzią na petycję przygotowaną przez Radę Pedagogiczną Centrum Kształcenia Praktycznego w Warszawie.

Poprawiony: poniedziałek, 11 sierpnia 2014 06:19

ZNAJDZ NA STRONIE

Szukaj na stronach NSZZ "Solidarność"

Wyszukiwarka przeszukuje 22 strony struktur terenowych i branżowych.

Solidarność to nie tylko Wałęsa - konferencja prasowa kombatantów "S"