Sejmowa Komisja Edukacji POwinna się wstydzić !

Email Drukuj PDF

W dniu dzisiejszym (7 XI) Komisja Edukacji, Nauki i Młodzieży wraz z Komisją Samorządu Terytorialnego i Polityki Regionalnej odrzuciła projekt poselski dotyczący bibliotek szkolnych /druk sejmowy 1658/. Pomimo zjawiska likwidowania bibliotek szkolnych lub zastępowania ich publicznymi Wiceminister Krzyżanowski przedstawił opinię iż obecny zapis jest wystarczający. Ripostował Poseł Sprawka /PIS/ mówiąc że gdyby tak było, projektu nowelizacji dziś by nie omawiano.

Ta oczywista oczywistość nie była wystarczająca dla posłów koalicji, którzy poparli wniosek zgłoszony przez poseł Kopaczewską /PO/ o odrzucenie projektu w pierwszym czytaniu.

Obecny na obradach komisji Roman Laskowski.

Poprawiony: sobota, 30 listopada 2013 04:37

ZNAJDZ NA STRONIE

Szukaj na stronach NSZZ "Solidarność"

Wyszukiwarka przeszukuje 22 strony struktur terenowych i branżowych.

Solidarność to nie tylko Wałęsa - konferencja prasowa kombatantów "S"