Ogólnopolski konkurs „25 lat działalności Senatu RP w wolnej Polsce”

Email Drukuj PDF

Senat może być symbolem wolnej Polski, gdyż zawsze funkcjonował w czasach, gdy nasz kraj cieszył się swobodą. W 2014 r. minie 25 lat, od kiedy dzięki demokratycznym przemianom w 1989 r. odrodził się Senat. Z tej okazji Kancelaria Senatu wraz z kuratoriami oświaty w roku szkolnym 2013/2014 organizuje ogólnopolski konkurs „25 lat działalności Senatu RP w wolnej Polsce”, skierowany do młodzieży szkół ponadgimnazjalnych.

Cele organizatorów konkursu to nie tylko popularyzacja wiedzy o działalności Senatu, senatorów, ale również przybliżenie młodzieży mechanizmów funkcjonowania państwa i prawa.

Zachęcamy młodzież, nauczycieli i dyrektorów szkół do udziału w dwuetapowym konkursie, który zakończy się w kwietniu 2014 r. w Senacie. Zwieńczeniem wysiłków zwycięzców zmagań konkursowych będzie uczestnictwo w symulacji obrad Senatu z udziałem senatorów.

Zgłoszenia udziału można dokonać na witrynie edukacyjnej Kancelarii Senatu www.senat.edu.pl poprzez wypełnienie formularza.

Osobą odpowiedzialną za organizację konkursu z ramienia Kancelarii Senatu jest Małgorzata Szydłowska – Dział Edukacji Obywatelskiej w Biurze Komunikacji Społecznej ( Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. l, tel 22 694 92 84).

Małgorzata Szydłowska
Główny specjalista
Dział Edukacji Obywatelskiej
Biuro Komunikacji Społecznej
Kancelaria Senatu

W załącznikach terminarz oraz regulamin konkursu.
Załączniki:
PlikOpisRozmiar
Terminarz.pdf 382 Kb
regulamin.pdf 120 Kb
Poprawiony: czwartek, 10 października 2013 12:55

ZNAJDZ NA STRONIE

Szukaj na stronach NSZZ "Solidarność"

Wyszukiwarka przeszukuje 22 strony struktur terenowych i branżowych.

Solidarność to nie tylko Wałęsa - konferencja prasowa kombatantów "S"