Projekty rozporządzeń i ustaw.

Email Drukuj PDF

Zmiany: 27.04.- dodano rozporządzenie.

Koleżanki i Koledzy,

w załączeniu przekazuję przesłany do konsultacji:

- w sprawie pomocy psychologiczno-pedagogicznej w publicznych przedszkolach, szkołach podstawowych i ponadpodstawowych oraz placówkach. Bardzo proszę o przesyłanie uwag i opinii najpóźniej do 12 maja 2017 r.

Pliki w załącznikach.

- rządowy projekt ustawy (projekt został skierowany do prac w Sejmie): o zmianie ustawy o systemie informacji oświatowej oraz niektórych innych ustaw. Bardzo proszę o przesyłanie uwag i opinii najpóźniej do 28 kwietnia 2017 r.

Plilki w załącznikach.

- w sprawie publicznych placówek oświatowo-wychowawczych, młodzieżowych ośrodków wychowawczych, młodzieżowych ośrodków socjoterapii, specjalnych ośrodków szkolno-wychowawczych, specjalnych ośrodków wychowawczych, ośrodków rewalidacyjno-wychowawczych oraz placówek zapewniających opiekę i wychowanie uczniom w okresie pobierania nauki poza miejscem stałego zamieszkania. Bardzo proszę o przesyłanie uwag i opinii najpóźniej do 8 maja 2017r.

Link do materiału

- w sprawie warunków organizowania kształcenia, wychowania i opieki dla dzieci i młodzieży niepełnosprawnych, niedostosowanych społecznie i zagrożonych niedostosowaniem społecznym. Bardzo proszę o przesyłanie uwag i opinii najpóźniej do 10 maja 2017 r.

Link do materiału

- w sprawie indywidualnego obowiązkowego rocznego przygotowania przedszkolnego dzieci i indywidualnego nauczania dzieci i młodzieży. Bardzo proszę o przesyłanie uwag i opinii najpóźniej do 8 maja 2017 r.

Link do materiału

- w sprawie Sektorowej Ramy Kwalifikacji w sporcie. Bardzo proszę o przesyłanie uwag i opinii najpóźniej do 10 maja 2017 r.

Link do materiału

- w sprawie ramowych statutów: publicznej placówki kształcenia ustawicznego, publicznej placówki kształcenia praktycznego oraz publicznego ośrodka dokształcania i doskonalenia zawodowego. Bardzo proszę o przesyłanie uwag i opinii najpóźniej do 8 maja 2017 r.

Link do materiału

- w sprawie przypadków, w jakich do publicznej lub niepublicznej szkoły dla dorosłych można przyjąć osobę, która ukończyła 16 albo 15 lat, oraz przypadków, w jakich osoba, która ukończyła ośmioletnią szkołę podstawową, może spełniać obowiązek nauki przez uczęszczanie na kwalifikacyjny kurs zawodowy. Bardzo proszę o przesyłanie uwag i opinii najpóźniej do 12 maja 2017 r.

Link do materiału

- w sprawie praktycznej nauki zawodu. Bardzo proszę o przesyłanie uwag i opinii najpóźniej do 12 maja 2017 r.

Link do materiału

- w sprawie egzaminu czeladniczego, egzaminu mistrzowskiego oraz egzaminu sprawdzającego, przeprowadzanych przez komisje egzaminacyjne izb rzemieślniczych. Bardzo proszę o przesyłanie uwag i opinii najpóźniej do 12 maja 2017 r.

Link do materiału

- w sprawie dopuszczalnych form realizacji obowiązkowych zajęć wychowania fizycznego. Bardzo proszę o przesyłanie uwag i opinii najpóźniej do 15 maja 2017 r.

Adres KSOiW:

Pozdrawiam

Ryszard Proksa

Przewodniczący KSOiW NSZZ "Solidarność”

Załączniki:
PlikOpisRozmiar
pomoc_p-uzasad.pdf 2272 Kb
pomoc_p_rozporz.pdf 89 Kb
pomoc_p_osr.pdf 3400 Kb
ust_wprow_po.pdf 983 Kb
Poprawiony: czwartek, 27 kwietnia 2017 05:16

ZNAJDZ NA STRONIE

Szukaj na stronach NSZZ "Solidarność"

Wyszukiwarka przeszukuje 22 strony struktur terenowych i branżowych.

Solidarność to nie tylko Wałęsa - konferencja prasowa kombatantów "S"