Kary finansowe dla dyrektorów szkół.

Email Drukuj PDF

TV Republika informuje:

Jak wyjaśnia rzeczniczka resortu edukacji, tzw. godziny karciane zostały zlikwidowane 1 września. Wcześniej nauczyciele nie otrzymywali za nie dodatkowego wynagrodzenia, które wg. MEN-u im się należało. Teraz zajęcia te będą prowadzone w innej, wcześniejszej formule, która była sprawdzona.

– To rozwiązanie jest o tyle korzystne, gdyż mówimy o tym, że nauczyciel powinien być wynagradzany za zajęcia, które faktycznie prowadzi, za godziny, które faktycznie realizuje w ramach swoich zajęć – podsumowała Anna Ostrowska rzecznik Ministerstwa Edukacji Narowdowej.

Resort cały czas monitoruje zmiany, które powinny być wprowadzone w szkołach od bieżącego roku szkolnego. Za nieprzestrzeganie nowych zasad będą nakładane kary finansowe.

Czytaj więcej na stronie:

Poprawiony: poniedziałek, 31 października 2016 18:49

ZNAJDZ NA STRONIE

Szukaj na stronach NSZZ "Solidarność"

Wyszukiwarka przeszukuje 22 strony struktur terenowych i branżowych.

Solidarność to nie tylko Wałęsa - konferencja prasowa kombatantów "S"