KOMUNIKAT Nr 2 Ogólnopolskiego Sztabu Protestacyjnego SKOiW NSZZ „Solidarność”

Email Drukuj PDF

7 maja br. o godz. 12.00 przed gmachem Ministerstwa Edukacji Narodowej w Warszawie rozpocznie się ogólnopolska pikieta NSZZ „Solidarność” przeciwko wprowadzanej reformie programowej w szkołach. Do udziału w pikiecie „S” oświatowa zaprasza wszystkie organizacje, które również sprzeciwiają się tej reformie i chcą współpracować w ramach powołanej Koalicji na Rzecz Polskiej Szkoły.

„S” oświatowa żąda uchylenia rozporządzeń MEN w sprawie Podstawy Programowej Kształcenia Ogólnego i  w sprawie ramowych planów nauczania, które m.in. ograniczają treści języka polskiego, historii i innych przedmiotów oraz  pozbawiają  absolwentów pierwszej klasy liceów ogólnokształcących dalszego kształcenia ogólnego na rzecz jednokierunkowego rozwoju.

NSZZ „Solidarność” domaga się od Rządu RP rzetelnego dialogu i merytorycznej debaty o kształcie polskiej oświaty.

Wojciech Jaranowski Rzecznik SKOiW NSZZ „S”

Plik pdf

ZNAJDZ NA STRONIE

Szukaj na stronach NSZZ "Solidarność"

Wyszukiwarka przeszukuje 22 strony struktur terenowych i branżowych.

Solidarność to nie tylko Wałęsa - konferencja prasowa kombatantów "S"