Uchwała i Stanowiska Rady Sekcji- 02.04.2012

Email Drukuj PDF

Na nadzwyczajnym posiedzeniu w Krakowie Rada Sekcji Krajowej Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność” powołała Ogólnopolski Sztab Protestacyjny. Związkowcy żądają uchylenia rozporządzeń MEN w sprawie Podstawy Programowej Kształcenia Ogólnego i  w sprawie ramowych planów nauczania. Rada SKOiW wezwała  Ministra Edukacji Narodowej do ujawnienia nazwisk autorów reformy programowej oraz do publicznego i szczegółowego rozliczenia kosztów jej przygotowania i wdrożenia  na wszystkich poziomach kształcenia.

W związku z trwającym protestem głodowym, zorganizowanym przez byłych opozycjonistów, Sekcja Krajowa Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność” kolejny raz wezwała Ministra Edukacji Narodowej do rozpoczęcia rozmów z głodującymi. Popierając ten słuszny protest, Rada postanowiła rozszerzyć działania protestacyjne, w celu zwrócenia uwagi społeczeństwa na skutki, jakie przyniesie wprowadzenie reformy programowej. Członkowie Rady SKOiW uważają, że uczniowie i ich rodzice poniosą bezpośrednie konsekwencje tej wyjątkowo źle przygotowanej reformy.

Uchwała i stanowiska w załącznikach.

ZNAJDZ NA STRONIE

Szukaj na stronach NSZZ "Solidarność"

Wyszukiwarka przeszukuje 22 strony struktur terenowych i branżowych.

Solidarność to nie tylko Wałęsa - konferencja prasowa kombatantów "S"