Drodzy Nauczyciele i Pracownicy Placówek Oświatowych.

Email Drukuj PDF

Z okazji Dnia Edukacji Narodowej pragnę przekazać Wam życzenia, abyście z codziennej pracy czerpali satysfakcję, wiedząc, że jest Wam dana możliwość kształtowania postaw, przekazywania wiedzy i umiejętności, wpływania poprzez swoje zaangażowanie i pracę na następne pokolenia Polaków.

Życzę Wam ludzkiej wdzięczności, przekonania, że ten zawód ma sens, że jest w nim godność i siła.

Koleżanki i Koledzy, dziękuję Wam za wytężoną pracę, za odpowiedzialność i troskę o swoich uczniów. Dziękuję Wam za trwanie na straży jakości polskiej edukacji, mimo licznych przeciwności.

Jak uczy samo życie – historia się powtarza. 14 października w Dzień Edukacji Narodowej przed Kancelarią Premiera RP kolejny raz zamanifestujemy swoją obecność, swoje niezadowolenie względem warunków pracy i płacy w szkołach. Może tym razem rząd nas usłyszy. Kolejny raz zbliżają się też wybory parlamentarne i kolejny raz stoimy przed trudną decyzją wyboru ludzi, którzy wpłyną na kształt polskiej oświaty.

Życzę Wam wszystkim, żeby te wybory były trafione, że przyjdą wreszcie lepsze czasy dla polskiej edukacji.

Ryszard Proksa

przewodniczący Krajowej Sekcji Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność”

ZNAJDZ NA STRONIE

Szukaj na stronach NSZZ "Solidarność"

Wyszukiwarka przeszukuje 22 strony struktur terenowych i branżowych.

Solidarność to nie tylko Wałęsa - konferencja prasowa kombatantów "S"