Do naszej walki dołączyły inne związki zawodowe działające w oświacie.

Email Drukuj PDF

Krajowa Sekcja Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność” od chwili zamrożenia płac nauczycieli, czyli od 2013 r. domaga się wzrostu wynagrodzeń. Nieustannie podnosi ten temat podczas rozmów z Panią Minister Kluzik-Rostkowską i innymi przedstawicielami Rządu RP.

Ostatnio, 9 grudnia 2014 r., „S” oświatowa zorganizowała przed Kancelarią Prezesa Rady Ministrów pikietę domagając się wzrostu płac. Wydaje się, że nasze działania w tej sprawie powoli przynoszą efekty. Niektórzy politycy koalicji rządzącej zaczynają mówić o wzroście płac nauczycieli. Do pełnego sukcesu zapewne jeszcze daleko. Potrzebna jest determinacja i solidarna postawa całego środowiska. Z zadowoleniem przyjmujemy fakt, że do naszej walki dołączyły inne związki zawodowe działające w oświacie i zaczęły także domagać się podwyżek.

Poniżej prezentujemy odpowiedź MEN na petycję KSOiW NSZZ "Solidarność"do Premiera RP złożoną w dniu 9 grudnia 2014 , w której żądaliśmy podwyżek płac i pismo Krajowej Sekcji ustosunkowujące się do odpowiedzi MEN.

Rzecznik prasowy SKOiW NSZZ „S”

W. Jaranowski

Artykuły powiązane:

Protest pracowników oświaty (petycja z dnia 9 grudnia 2014r.)

Załączniki:
PlikOpisRozmiar
odpowiedz_men.pdf 908 Kb
KSOiW_12_2015 MEN.pdf 277 Kb

ZNAJDZ NA STRONIE

Szukaj na stronach NSZZ "Solidarność"

Wyszukiwarka przeszukuje 22 strony struktur terenowych i branżowych.

Solidarność to nie tylko Wałęsa - konferencja prasowa kombatantów "S"