Email Drukuj PDF

AKCJA INFORMACYJNO-SONDAŻOWA

Krajowej Sekcji Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność”

Kolejny rok szkolny zaczynamy od niepokojących informacji o sytuacji w polskiej szkole.

MEN przygotował zmiany w ustawie o systemie oświaty skutkujące utratą przez kolejną grupę pedagogów praw wynikających z Karty Nauczyciela.

Negatywnie na nasze płace wpłynie włączenie środków unijnych do budżetów gmin.

Rada Krajowej Sekcji Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność” stanowczo protestuje przeciwko zamrożeniu płac w oświacie na okres kilku kolejnych lat dlatego żąda podwyżki wynagrodzeń nauczycieli w wysokości 9%.

Decyzja Krajowej Sekcji Oświaty i Wychowania zobowiązuje nas do przeprowadzenia ogólnopolskiej akcji informacyjno-sondażowej.

Apelujemy do Wszystkich Pracowników Oświaty o wzięcie udziału w akcji KSOiW NSZZ "Solidarność" i wyrażenie swojej opinii.

Razem możemy więcej!

Artykuły powiązane:

KOMUNIKAT Krajowej Sekcji Oświaty i Wychowania

Napisali o nas:

Solidarność domaga się pieniędzy dla nauczycieli- Dziennik.pl
Oświatowa „Solidarność” zapowiada akcję protestacyjną- Życie Podkarpackie

ZNAJDZ NA STRONIE

Szukaj na stronach NSZZ "Solidarność"

Wyszukiwarka przeszukuje 22 strony struktur terenowych i branżowych.

Solidarność to nie tylko Wałęsa - konferencja prasowa kombatantów "S"