Rada Sekcji

Pielgrzymka Nauczycieli 2017- "Wdzięczność i misja".

Email Drukuj PDF

80. Ogólnopolska Pielgrzymka Nauczycieli i Wychowawców na Jasną Górę odbyła się w dniach 1-2 lipca 2017 r. i przebiegała pod hasłem ,,Wdzięczność i misja". Ponad 8 tysięcy nauczycieli, wychowawców, dyrektorów szkół, kuratorów oświaty z całej Polski wzięło w niej udział, aby podziękować Matce Bożej za miniony rok szkolny i prosić o bezpieczne wakacje i siły do pracy na kolejny rok. W drugim dniu pielgrzymki obecna była minister Edukacji Narodowej Anna Zalewska. Pielgrzymce towarzyszyło sympozjum ewangelizacyjne, podczas którego nauczyciele i inni pracownicy oświaty mogli wysłuchać wykładów pt.”Wychowanie ku wartościom misją nauczyciela”, „Misja nauczycieli i wychowawców w budowaniu cywilizacji życia” i „Wychowanie jest sprawą serca”.

Opinia Krajowej Sekcji Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność” w sprawie konsultowanego projektu ustawy o finansowaniu zadań oświatowych z dnia 30 maja 2017 r.

Opinia w załączniku.

Stanowisko Rady Krajowej Sekcji Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność” w sprawie wynagrodzeń nauczycieli.

Email Drukuj PDF

KOMUNIKAT Krajowej Sekcji Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność” z nadzwyczajnych obrad Rady KSOiW i spotkania z minister Anną Zalewską 5 kwietnia 2017 r. w Warszawie.

Email Drukuj PDF

KOMUNIKAT Krajowej Sekcji Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność” z obrad Rady KSOiW w dniach 16-17 lutego br.

Email Drukuj PDF

Zmiany: 22.02.2017r.- dodano stanowisko.

KOMUNIKAT KSOiW NSZZ „Solidarność” z obrad Rady w Dobieszkowie 17-18 listopada 2016 r.

Opinia Krajowej Sekcji Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność” do projektów: ustawy – Prawo oświatowe oraz ustawy – Przepisy wprowadzające ustawę – Prawo oświatowe z dnia 16 września 2016 r.

Email Drukuj PDF

KOMUNIKAT Krajowej Sekcji Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność” z obrad nadzwyczajnego posiedzenia w dniu 19 października 2016 r.

Email Drukuj PDF

KOMUNIKAT Krajowej Sekcji Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność” z nadzwyczajnych obrad Rady KSOiW w Warszawie 28 września 2016 r.

Strona 1 z 12

ZNAJDZ NA STRONIE

Szukaj na stronach NSZZ "Solidarność"

Wyszukiwarka przeszukuje 22 strony struktur terenowych i branżowych.