Bony dla związkowców.  Dostajesz 200 zł bon na urlop!

Od 1 sierpnia 2020 do 31 lipca 2021 r. każdy członek „Solidarności” otrzyma bon o wartości 200 zł na wypoczynek w ośrodkach wczasowych należących do Domos Sp. z o.o. Bony o łącznej wartości przekraczającej 140 mln zł dystrybuowane będą poprzez regiony i organizacje związkowe NSZZ „Solidarność”. Bony można wykorzystać na nocleg wraz z wyżywieniem oraz zabiegi w Centrach Odnowy Biologicznej: OFERTA

Więcej informacji otrzymają Koleżanki i Koledzy w najbliższych dniach za pośrednictwem Regionów.

DODATKOWO każdy posiadacz legitymacji związkowej ma zniżkę 10% w ośrodkach związkowych.

KOMU PRZYSŁUGUJE RABAT: Rabat 10% otrzymuje właściciel legitymacji. JAKICH USŁUG DOTYCZY RABAT: Rabat przyznawany jest na wszystkie usługi świadczone przez Doms Sp. z o.o.

Rabat łączy się z innymi promocjami i ofertami specjalnymi z wyłączeniem ofert, których regulamin wyklucza możliwość łączenia dodatkowych rabatów. Wykaz ośrodków.

A A A

Nie budzi wątpliwości, że dzień 7 lipca 2020 roku trwale zapisze się w historii środowiska oświatowej „Solidarności”. Tego dnia odszedł do wieczności wybitny prawnik, radca prawny Krajowej Sekcji Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność”, autor niezliczonych opracowań i artykułów z zakresu prawa oświatowego, mentor wielu pokoleń młodych prawników, Mecenas Bogumił Soczyński.

Swą ogromną wiedzę i znakomity warsztat zawodowy Mecenas Soczyński z powodzeniem wykorzystywał w niemal wszystkich instancjach Niezależnego Samorządnego Związku Zawodowego „Solidarność”. W latach 1990-2020 świadczył on pomoc prawną Regionowi Gdańskiemu NSZZ „Solidarność” oraz Krajowej Sekcji Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność”. Będąc ekspertem „Solidarności”, aktywnie uczestniczył w tworzeniu wielu projektów aktów prawnych statuujących ustrój szkolny oraz pragmatykę nauczycielską.

Kunszt Mecenasa Bogumiła Soczyńskiego przejawiał się również w sporządzanych artykułach oraz glosach do orzeczeń sądowych, publikowanych na łamach dwutygodnika „Przegląd Oświatowy”. Mecenas sporządził ponad kilkaset takich analitycznych komentarzy, wnosząc w ten sposób znaczący wkład w rozwój literatury prawa oświatowego. Mecenas potrafił dostrzec nawet najdrobniejsze nieścisłości w systemie orzecznictwa, a swoje spostrzeżenia formułował on w sposób krytyczny i bezkompromisowy.

Mecenas posiadał rozliczne pasje, które rozwijał przez całe życie. Jego zainteresowania ogniskowały się wokół historii i kultury Hiszpanii. Był prawdziwym erudytą. Całymi godzinami potrafił w sposób niezwykle interesujący opowiadać o wrażeniach z licznych podróży na Półwysep Iberyjski. Mecenas Soczyński był wiernym kibicem Realu Madryt i Lechii Gdańsk. Miał w małym palcu wyniki wszystkich najważniejszych europejskich i krajowych rozgrywek pucharowych w piłce nożnej.

Niezwykła charyzma Mec. Bogumiła Soczyńskiego powodowała, że wobec głoszonych przez niego poglądów, żaden z jego słuchaczy nie mógł przejść obojętnie. Chociaż niektóre z nich mogły wzbudzać kontrowersje, bez wątpienia stanowiły one podstawę do pogłębionych refleksji. Co warte podkreślenia, pomimo ogromnego autorytetu i dorobku zawodowego, Mecenas Soczyński nie dystansował się wobec młodszych współpracowników. Z wielkim zainteresowaniem i wyrozumiałością wsłuchiwał się w problemy z jakimi boryka się pokolenie obecnych 20- i 30-latków.

Mecenas Soczyński był człowiekiem ogromnie życzliwym, potrafiącym się cieszyć życiem i zeń korzystać. Pozostanie on na zawsze w pamięci swych bliskich i przyjaciół.

Tomasz Gryczan

Attachments:
Download this file (Nekrolog.pdf)Nekrolog.pdf[ ]155 kB

Oferta specjalna

10% zniżki (niezależnie od innych promocji)

OFERTA OŚRODKÓW WYPOCZYNKOWYCH

Rabaty