Biuletyn KSOiW "Prometheus"

ZAPRASZAMY DO SKŁADANIA OFERT W RAMACH KONKURSU OFERT, PROWADZONEGO ZGODNIE Z ZASADĄ KONKURENCYJNOŚCI NA WYŁONIENIE TRENERÓW REGIONALNYCH I LOKALNYCH TIK.

Szkolenia dla nauczycieli w województwach: opolskim, śląskim, mazowieckim, zachodniopomorskim, podlaskim oraz lubuskim.

Szkolenia będą odbywały się zdalnie: nabór trenerów z terenu całej Polski.

Warszawa, 29.06.2020 r.

Drodzy nauczyciele i pracownicy oświaty, członkowie NSZZ „Solidarność”!

Nadszedł dzień zakończenia roku szkolnego 2019/2020 i rozpoczęły się wyczekiwane przez wszystkich wakacje. Czas ostatnich miesięcy wymagał od Państwa bardzo dużo wysiłku w dostosowaniu swojej pracy do trudnych warunków. Zdalne nauczanie, izolacja społeczna oraz poczucie zagrożenia zdrowia i życia stanowiły bardzo duże obciążenie dla wszystkich pracowników oświaty.

Praca, która w normalnych warunkach jest obciążona stresem, społecznie niedoceniana i niedostatecznie opłacana, stała się jeszcze cięższa.

Dodatkowo, w tej trudnej sytuacji, nauczyciele oraz pracownicy administracji i obsługi, zostali

w wielu przypadkach narażeni na bezprawną utratę bądź obniżenie wynagrodzenia.

W konsekwencji, przed działaczami związkowymi postawiono dodatkowe problemy i zadania w obronie praw pracowniczych.

Dlatego na nadchodzący czas zasłużonych urlopów życzę Państwu dużo zdrowia, spokoju, odpoczynku, regeneracji sił, spędzenia dobrego czasu w gronie najbliższych i w otoczeniu pięknej przyrody.

Niech towarzyszy Państwu słońce i pogoda ducha, spotkajmy się we wrześniu w normalnych, miejmy nadzieję, warunkach pracy!

KSOiW NSZZ „Solidarność”

Ryszard Proksa

Attachments:
Download this file (zyczenia29.06.20.pdf)zyczenia29.06.20.pdf[ ]205 kB

Oferta specjalna

10% zniżki (niezależnie od innych promocji)

OFERTA OŚRODKÓW WYPOCZYNKOWYCH

Strona wykorzystuje pliki cookies: niewielkie pliki tekstowe przechowywane przez przeglądarkę internetową na urządzeniu użytkownika m.in. do analizy statystycznej ruchu, dopasowania wyglądu i treści strony do indywidualnych potrzeb użytkownika. Jeśli nie wyłączysz w ustawieniach przeglądarki obsługi plików cookies wyrażasz zgodę na ich użycie. Jeśli nie zgadzasz się na wykorzystanie plików cookies zmień ustawienia swojej przeglądarki. Treść zamieszczonych aktów prawnych nie stanowi źródła prawa, lecz jest tylko ich zapisem elektronicznym. Z uwagi na niedoskonałość zabezpieczeń chroniących dane zapisane w formie elektronicznej, a także możliwość błędnego wprowadzenia danych, administrator strony nie ponosi odpowiedzialności za treść publikowanych tu aktów prawnych.