Podstawowe szkolenie dla kól  „AKTYWNI I ZORGANIZOWANI”

1. Co o prawie nauczyciel wiedzieć powinien?; 2. ABC dla kół – akty prawne obowiązujące w szkole; 3. NSZZ „Solidarność” – prawo związkowe; 4. Działalność związkowa koła; 5. Nauczyciel w obliczu zwolnienia z pracy; 6. Nauczyciel korzystający z ochrony dla funkcjonariuszy publicznych.; 7. Rada pedagogiczna i jej kompetencje; 8. Nagrody dla nauczycieli; 9. Jak skutecznie zadbać o interesy zawodowe?

„KURS PRZYWODZTWA ZWIĄZKOWEGO”

1. Cel związku; 2. Teorie przywództwa; 3. Struktura organizacyjna; 4. Planowanie; 5. Organizuję zebranie; 6. Pozyskiwanie członków; 7. Rozwiązywanie skarg i interwencji. Program szkolenia przewiduje 2,5 dnia.

„NEGOCJACJE – KURS PODSTAWOWY’

1. Teoria negocjacji; 2. Techniki negocjacji; 3. Ćwiczenia praktyczne technik negocjacyjnych. Program szkolenia przewiduje 2,5 dnia.

Uwaga! Aby zapewnić skuteczność szkolenia proponujemy szkolenia wyjazdowe i grupę liczącą 20-25 osób.

Kontakt w sprawie szkoleń:

OFERTA

***Video not found*** (Connection Error)
Connection Error
A A A

Krajowa Sekcja Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność” żąda realizacji Porozumienia zawartego w dniu 7 kwietnia 2019 r. pomiędzy stroną rządową a NSZZ „Solidarność” w zakresie poprawy warunków pracy i płacy nauczycieli, zwłaszcza w przedmiocie dodatku za wychowawstwo nauczycieli przedszkoli. Według ustaleń czas ich realizacji ubiega z końcem sierpnia.

Nadmieniamy, że   wicepremier RP - Beata Szydło, podczas negocjacji wielokrotnie złożyła oświadczenie w imieniu rządu :" ...ustalenie dla wszystkich nauczycieli szkolnych i przedszkolnych minimalnej kwoty dodatku za wychowawstwo w kwocie 300 zł."

Podkreślamy, iż jesteśmy głęboko poruszeni nieodpowiedzialnymi i szkodliwymi w stosunku do całego środowiska oświaty słowami przedstawicieli kierownictwa Ministerstwa Edukacji Narodowej. Publiczne twierdzenie, że przyznanie wspomnianego dodatku jest de facto uzależnione od dobrej woli wójta, burmistrza lub prezydenta miasta ze względu na fakt, iż prowadzenie przedszkoli jest „zadaniem własnym gminy” jest w naszej ocenie  sprzeczne z zawartym porozumieniem  i powszechnie obowiązującym prawem.

Ryszard Proksa

przewodniczący

Oferta specjalna

10% zniżki (niezależnie od innych promocji)

OFERTA OŚRODKÓW WYPOCZYNKOWYCH

Strona wykorzystuje pliki cookies: niewielkie pliki tekstowe przechowywane przez przeglądarkę internetową na urządzeniu użytkownika m.in. do analizy statystycznej ruchu, dopasowania wyglądu i treści strony do indywidualnych potrzeb użytkownika. Jeśli nie wyłączysz w ustawieniach przeglądarki obsługi plików cookies wyrażasz zgodę na ich użycie. Jeśli nie zgadzasz się na wykorzystanie plików cookies zmień ustawienia swojej przeglądarki. Treść zamieszczonych aktów prawnych nie stanowi źródła prawa, lecz jest tylko ich zapisem elektronicznym. Z uwagi na niedoskonałość zabezpieczeń chroniących dane zapisane w formie elektronicznej, a także możliwość błędnego wprowadzenia danych, administrator strony nie ponosi odpowiedzialności za treść publikowanych tu aktów prawnych.