Zielona Góra, 29 maja 2019 roku

Szanowni Państwo,

do Regionalnej Sekcji Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność” w Zielonej Górze napływają liczne  zapytania dotyczące  rozpowszechnianych przez działaczy Związku Nauczycielstwa Polskiego informacji, jakoby podwyżki wynagrodzeń nauczycieli w wysokości 9,6%, które  wdrożone zostaną od 1 września 2019 roku, były pozytywnym efektem przeprowadzonego przez tę organizację strajku.

Przypominam, że podwyżki oraz korzystne zmiany  w przepisach prawa oświatowego zostały wynegocjowane wyłącznie przez Krajową Sekcję Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność” i zawarte w porozumieniu podpisanym przez przewodniczącego Ryszarda Proksę przed ogłoszeniem strajku przez prezesa ZNP Sławomira Broniarza.

Wobec powyższego, wzywam działaczy i  członków Związku Nauczycielstwa Polskiego do bezzwłocznego zaprzestania dezinformowania pracowników i przypisywania sobie cudzych osiągnięć!

Z wyrazami szacunku,

Bożena Pierzgalska

przewodnicząca Sekcji Regionalnej

Attachments:
Download this file (Strajk_001.pdf)Strajk_001.pdf[ ]342 kB

NAJNOWSZA OFERTA PENSJONATÓW, DOMÓW WCZASOWYCH I OŚRODKÓW WYPOCZYNKOWYCH Z FUNDUSZU WCZASÓW PRACOWNICZYCH 2017/2018

Historyczna Sala BHP mieści się w ceglanym budynku z XIX wieku, który w 2006 roku doczekał się remontu i aktualnie pełni rolę całorocznego centrum konferencyjno-wystawienniczego oraz muzeum. Właścicielem Sali jest NSZZ Solidarność.

To nowoczesne rozwiązanie, dzięki któremu powstanie baza danych członków Związku. Najważniejsze informacje zapisane będą w kodzie kreskowym, a użytkownicy legitymacji będą korzystać z bonusów i pewnych przywilejów.

Sklep stacjonarny
Sala BHP

ul. ks. Jerzego Popiełuszki 6
 80-864 Gdańsk

www.salabhp.pl

Najnowsze wydanie „Wychowawcy”

Estetyka ubioru, higieny, taktu i szacunku wobec drugich to kwestie interesujące rodziców, nauczycieli, a przede wszystkim uczniów. Uczeń powinien dbać o wizerunek szkoły poprzez odpowiedni strój oraz schludny, estetyczny wygląd. Regulamin stroju szkolnego jest wspólnie ustalany przez nauczycieli, rodziców i uczniów. Każdy uczeń powinien go znać, akceptować i przestrzegać.