A A A

Stefan Kubowicz  Honorowym Przewodniczącym Stowarzyszenia Instytut Promocji Nauczycieli „Solidarność”. Nowe władze Stowarzyszenia.

Po upływie pięcioletniej kadencji członkowie Stowarzyszenia Instytut Promocji Nauczycieli „Solidarność” wybrali władze na kolejną kadencję. Zanim jednak to nastąpiło Walne Zgromadzenie Członków Stowarzyszenia, na wniosek ustępującego Zarządu, przyznało założycielowi, długoletniemu przewodniczącemu Stowarzyszenia– Stefanowi Kubowiczowi tytuł Honorowego Przewodniczącego Stowarzyszenia Instytut Promocji Nauczycieli „Solidarność”.

W wyniku wyborów nowymi  członkami trzyosobowego Zarządu zostali: Jerzy Ewertowski, Wojciech Jaranowski, Krzysztof Jędrzejczyk. Nowy Zarząd ukonstytuował się w następujący sposób: przewodniczącym Stowarzyszenia został Jerzy Ewertowski, zastępcą przewodniczącego Krzysztof Jędrzejczyk a sekretarzem Wojciech Jaranowski.

Wybrano również Komisję Rewizyjną Stowarzyszenia: Przewodniczącą Komisji Rewizyjnej została Jolanta Kornel, członkami Komisji Piotr Oskar Czechowski oraz Krystyna Bojahr.

Członkowie Stowarzyszenia przyjęli sprawozdanie finansowe, omówili bieżące sprawy dotyczące funkcjonowania Stowarzyszenia i jego agend, tj. „Przeglądu Oświatowego”, Wydawnictwa oraz Instytutu Doskonalenia Nauczycieli „Solidarność”.

Wojciech Jaranowski

Sekretarz Zarządu

Związek w swojej działalności statutowej jest niezależny od pracodawców, administracji państwowej, samorządu terytorialnego, organizacji politycznych oraz innych organizacji.

NAJNOWSZA OFERTA PENSJONATÓW, DOMÓW WCZASOWYCH I OŚRODKÓW WYPOCZYNKOWYCH Z FUNDUSZU WCZASÓW PRACOWNICZYCH 2017/2018

Historyczna Sala BHP mieści się w ceglanym budynku z XIX wieku, który w 2006 roku doczekał się remontu i aktualnie pełni rolę całorocznego centrum konferencyjno-wystawienniczego oraz muzeum. Właścicielem Sali jest NSZZ Solidarność.

To nowoczesne rozwiązanie, dzięki któremu powstanie baza danych członków Związku. Najważniejsze informacje zapisane będą w kodzie kreskowym, a użytkownicy legitymacji będą korzystać z bonusów i pewnych przywilejów.

Sklep stacjonarny
Sala BHP

ul. ks. Jerzego Popiełuszki 6
 80-864 Gdańsk

www.salabhp.pl

Najnowsze wydanie „Wychowawcy”

Estetyka ubioru, higieny, taktu i szacunku wobec drugich to kwestie interesujące rodziców, nauczycieli, a przede wszystkim uczniów. Uczeń powinien dbać o wizerunek szkoły poprzez odpowiedni strój oraz schludny, estetyczny wygląd. Regulamin stroju szkolnego jest wspólnie ustalany przez nauczycieli, rodziców i uczniów. Każdy uczeń powinien go znać, akceptować i przestrzegać.