A A A

Odnosząc się do zaproszenia premiera Mateusza Morawieckiego do wzięcia udziału w obradach „okrągłego stołu” na temat oświaty, zaplanowanych na 26 kwietnia na Stadionie Narodowym w Warszawie, wystosowano do premiera rządu RP pismo, w którym czytamy m.in.: „W opinii naszego Związku zaproponowana formuła spotkania na Stadionie Narodowym w Warszawie nie gwarantuje efektywnej dyskusji nad rzeczywistymi problemami polskiej oświaty”. Jednocześnie poinformowano, że przedstawiciele KSOiW NSZZ „Solidarność” wezmą udział w obradach „okrągłego stołu” w charakterze obserwatorów.

Prezydium KSOiW NSZZ „Solidarność” oznajmia, że zespół ds. ekonomicznych Krajowej Sekcji jest gotów do podjęcia z rządem merytorycznych rozmów na temat zmiany systemu wynagradzania. W piśmie do premiera Mateusza Morawickiego podkreślamy, że „oczekujemy pilnego rozpoczęcia prac nad realizacją uzgodnionych postulatów, w szczególności podjęcia merytorycznych rozmów na temat zmiany systemu wynagradzania nauczycieli i powiązania go ze wzrostem gospodarczym”.

Olga Zielińska

KSOiW NSZZ „Solidarność”

Attachments:
Download this file (komunikat 24 kw 2019.pdf)komunikat 24 kw 2019.pdf[ ]201 kB

Oferta specjalna

10% zniżki (niezależnie od innych promocji)

Strona wykorzystuje pliki cookies: niewielkie pliki tekstowe przechowywane przez przeglądarkę internetową na urządzeniu użytkownika m.in. do analizy statystycznej ruchu, dopasowania wyglądu i treści strony do indywidualnych potrzeb użytkownika. Jeśli nie wyłączysz w ustawieniach przeglądarki obsługi plików cookies wyrażasz zgodę na ich użycie. Jeśli nie zgadzasz się na wykorzystanie plików cookies zmień ustawienia swojej przeglądarki. Treść zamieszczonych aktów prawnych nie stanowi źródła prawa, lecz jest tylko ich zapisem elektronicznym. Z uwagi na niedoskonałość zabezpieczeń chroniących dane zapisane w formie elektronicznej, a także możliwość błędnego wprowadzenia danych, administrator strony nie ponosi odpowiedzialności za treść publikowanych tu aktów prawnych.