A A A

Członkowie Rady zdecydowali o kontynuacji protestu okupacyjnego siedziby Małopolskiego Kuratora Oświaty w Krakowie przez „Solidarność ”, który przybrał formę ogólnopolskiej akcji protestacyjnej. Protest okupacyjny w Krakowie ma charakter bezterminowy, co oznacza, że będzie on prowadzony aż do podpisania z Rządem RP satysfakcjonującego „Solidarność” porozumienia.

Jednocześnie postanowiono o zaostrzeniu protestu od poniedziałku 25 marca. Zdecydowano o podjęciu najostrzejszej formy, czyli głodówki.

W związku z ogłoszeniem 4 kwietnia przez Sztab Protestacyjno -Strajkowy NSZZ „Solidarność” (władz krajowych NSZZ „Solidarność”) ogólnopolskiej akcji protestacyjnej, polegającej na pikietach przed Urzędami Wojewódzkimi zaapelowano o liczne  w nich uczestnictwo.

Zaznaczono, że jednocześnie z protestem okupacyjnym w Krakowie NSZZ „Solidarność” pracowników oświaty przeprowadza procedury sporu zbiorowego w placówkach, w których działają organizacje związkowe naszego Związku.

Olga Zielińska

KSOiW NSZZ „Solidarność”

Informacja również na stronie:
Attachments:
Download this file (Komunikat 21 marca Rada KSOiW.pdf)Komunikat 21 marca Rada KSOiW.pdf[ ]277 kB

Oferta specjalna

10% zniżki

OFERTA OŚRODKÓW WYPOCZYNKOWYCH

Rabaty

Historyczna Sala BHP- centrum konferencyjno-wystawienniczego.

Użytkownicy legitymacji będą korzystać z bonusów i przywilejów.

Od bieżącego numeru wprowadzamy zmiany w miesięczniku „Wychowawca”.