Podstawowe szkolenie dla kól  „AKTYWNI I ZORGANIZOWANI”

1. Co o prawie nauczyciel wiedzieć powinien?; 2. ABC dla kół – akty prawne obowiązujące w szkole; 3. NSZZ „Solidarność” – prawo związkowe; 4. Działalność związkowa koła; 5. Nauczyciel w obliczu zwolnienia z pracy; 6. Nauczyciel korzystający z ochrony dla funkcjonariuszy publicznych.; 7. Rada pedagogiczna i jej kompetencje; 8. Nagrody dla nauczycieli; 9. Jak skutecznie zadbać o interesy zawodowe?

„KURS PRZYWODZTWA ZWIĄZKOWEGO”

1. Cel związku; 2. Teorie przywództwa; 3. Struktura organizacyjna; 4. Planowanie; 5. Organizuję zebranie; 6. Pozyskiwanie członków; 7. Rozwiązywanie skarg i interwencji. Program szkolenia przewiduje 2,5 dnia.

„NEGOCJACJE – KURS PODSTAWOWY’

1. Teoria negocjacji; 2. Techniki negocjacji; 3. Ćwiczenia praktyczne technik negocjacyjnych. Program szkolenia przewiduje 2,5 dnia.

Uwaga! Aby zapewnić skuteczność szkolenia proponujemy szkolenia wyjazdowe i grupę liczącą 20-25 osób.

Kontakt w sprawie szkoleń:

OFERTA

A A A

- w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych. Bardzo proszę o przesyłanie uwag i opinii najpóźniej do dnia 1 lutego 2019 r.

na adres:

Pozdrawiam

Ryszard Proksa

Przewodniczący KSOiW NSZZ "Solidarność”

Attachments:
Download this file (dokument377028.pdf)dokument377028.pdf[ ]258 kB
Download this file (OSR.pdf)OSR.pdf[ ]524 kB
Download this file (OSR377412.pdf)OSR377412.pdf[ ]508 kB
Download this file (projekt.pdf)projekt.pdf[ ]474 kB
Download this file (Projekt377414.pdf)Projekt377414.pdf[ ]490 kB
Download this file (uzasadnienie.pdf)uzasadnienie.pdf[ ]285 kB
Download this file (Uzasadnienie377416.pdf)Uzasadnienie377416.pdf[ ]352 kB