A A A

Po raz kolejny Zespół Szkół Elektrycznych nr 1 w Krakowie stał się miejscem obrad Walnego Zjazdu Delegatów Sekcji Oświaty Regionu Małopolskiego NSZZ „Solidarność”. W dniu 16 kwietnia 2018 r. delegaci z całej Małopolski przybyli wybierać władze największej regionalnej sekcji branżowej, liczącej obecnie ponad 6000 członków.

Nasz zjazd zaszczycili swoją obecnością: Przewodniczący Zarządu Regionu Małopolskiego Wojciech Grzeszek, Małopolski Kurator Oświaty Barbara Nowak, Dyrektor Nadzoru Pedagogicznego Dorota Skwarek, którzy w swych wystąpieniach bardzo wysoko ocenili dotychczasową pracę Sekcji Oświaty Regionu Małopolskiego.
W wyniku przeprowadzonych wyborów przewodniczącą SORM NSZZ „Solidarność” została wybrana na kolejną kadencję Agata Łyko. Obok Przewodniczącej została również wybrana nowa Rada SORM NSZZ „Solidarność”, licząca obecnie 54 osoby, a także 5-osobowa Komisja Rewizyjna SORM NSZZ „Solidarność. Zjazd zakończyły wybory delegatów na WZD Krajowej Sekcji Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność’.
W wyniku wyborów wyłoniono grupę 13 delegatów, którzy będą reprezentować naszą Sekcję na Zjeździe Krajowym. Wybory przebiegły sprawnie, w miłej, przyjaznej atmosferze, a czas oczekiwań na wyniki głosowań został wykorzystany do przedstawienia osiągnięć Sekcji w formie wspomnieniowej prezentacji oraz filmu „Jesteśmy Pamięcią - grudniowe dni”, będącego efektem projektu edukacyjno-historycznego przeprowadzonego przez Sekcję.
SORM NSZZ „Solidarność”
Jolanta Zawistowicz

NAJNOWSZA OFERTA PENSJONATÓW, DOMÓW WCZASOWYCH I OŚRODKÓW WYPOCZYNKOWYCH Z FUNDUSZU WCZASÓW PRACOWNICZYCH 2017/2018

Historyczna Sala BHP mieści się w ceglanym budynku z XIX wieku, który w 2006 roku doczekał się remontu i aktualnie pełni rolę całorocznego centrum konferencyjno-wystawienniczego oraz muzeum. Właścicielem Sali jest NSZZ Solidarność.

To nowoczesne rozwiązanie, dzięki któremu powstanie baza danych członków Związku. Najważniejsze informacje zapisane będą w kodzie kreskowym, a użytkownicy legitymacji będą korzystać z bonusów i pewnych przywilejów.

Sklep stacjonarny
Sala BHP

ul. ks. Jerzego Popiełuszki 6
 80-864 Gdańsk

www.salabhp.pl

Najnowsze wydanie „Wychowawcy”

Estetyka ubioru, higieny, taktu i szacunku wobec drugich to kwestie interesujące rodziców, nauczycieli, a przede wszystkim uczniów. Uczeń powinien dbać o wizerunek szkoły poprzez odpowiedni strój oraz schludny, estetyczny wygląd. Regulamin stroju szkolnego jest wspólnie ustalany przez nauczycieli, rodziców i uczniów. Każdy uczeń powinien go znać, akceptować i przestrzegać.