A A A

Z okazji rozpoczynającego się roku szkolnego 2018/2019 w imieniu Krajowej Sekcji Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność” składam wszystkim nauczycielom, pracownikom oświaty, członkom naszego Związku działającym w służbie oświaty najserdeczniejsze życzenia spokojnej i satysfakcjonującej pracy.

Życzę wytrwałości i odwagi w kształtowaniu młodych umysłów i realizowaniu swoich projektów i planów. Żeby ten rok szkolny przyniósł Wam wiele zadowolenia z wielkich i małych osiągnięć, żeby obfitował w życzliwość kolegów z pracy, szacunek ze strony uczniów, a także żeby szkoła była środowiskiem przyjaznym wszystkim, gdzie wraca się z przyjemnością, a nawet z dumą.

Z nowymi siłami ruszamy po wakacjach w nowe wyzwania, jakie stoją przed nami w kontekście zmian systemu edukacyjnego w Polsce. Walczymy razem o dobro polskiej szkoły, ucznia i nauczyciela. Nikt za nas tego nie zrobi. To na pewno będzie też czas trudnych decyzji.

Korzystając z okazji, dziękuję wszystkim za okazywane wsparcie dla naszego Związku. Zawsze liczymy na Wasze siły i energię, dziękujemy za okazywaną solidarność i poparcie naszych działań.

Ryszard Proksa

przewodniczący KSOiW NSZZ

Attachments:
Download this file (Życzenia rok szkolny 2018_2019.pdf)Życzenia rok szkolny 2018_2019.pdf[ ]658 kB

Związek w swojej działalności statutowej jest niezależny od pracodawców, administracji państwowej, samorządu terytorialnego, organizacji politycznych oraz innych organizacji.

NAJNOWSZA OFERTA PENSJONATÓW, DOMÓW WCZASOWYCH I OŚRODKÓW WYPOCZYNKOWYCH Z FUNDUSZU WCZASÓW PRACOWNICZYCH 2017/2018

Historyczna Sala BHP mieści się w ceglanym budynku z XIX wieku, który w 2006 roku doczekał się remontu i aktualnie pełni rolę całorocznego centrum konferencyjno-wystawienniczego oraz muzeum. Właścicielem Sali jest NSZZ Solidarność.

To nowoczesne rozwiązanie, dzięki któremu powstanie baza danych członków Związku. Najważniejsze informacje zapisane będą w kodzie kreskowym, a użytkownicy legitymacji będą korzystać z bonusów i pewnych przywilejów.

Sklep stacjonarny
Sala BHP