A A A

Independent Self-governing Trade Union "Solidarity" – is a Polish Trade Union Federation that emerged on 31 August 1980 at the Gdansk Shipyard under the leadership of Lech Walesa. It was the first non–communistic party -controlled trade union in a Warsaw Pact country. Solidarity was a broad anti-bureaucratic social movement using the methods of civil resistance to advance the causes of workers' rights and social change. National Educational Section of NSZZ Solidarność was one of the founders of International Education.

The Union’s present objectives are to defend the rights, dignity and employees' interests of the members and in particular to:

Ÿ-  guarantee workers' rights in the areas of employment, remuneration, living and workplace health and safety conditions

-Ÿ  fight unemployment and assist unemployed Union members

-Ÿ  guarantee employees the right to improve their vocational qualifications

Ÿ-  protect the health, material, social, and cultural interests of its members and their families

-Ÿ  undertake efforts through social dialogue to harmonise proper enterprise management with workers' interests

-Ÿ  influence economic and social policies

-Ÿ  promote democracy and protect universal humane ideas

-Ÿ  foster an active patriotic attitude

-Ÿ  act for disabled people and those in need of special care

-Ÿ  strengthen the family and protect family life

-Ÿ  cooperate with international organisations in the scope of protection of human and trade union rights and dignity

-Ÿ  protect culture and public education in a broad sense

-  undertake environmental protection initiatives

-Ÿ  represent workers' interests on the international forums

Związek w swojej działalności statutowej jest niezależny od pracodawców, administracji państwowej, samorządu terytorialnego, organizacji politycznych oraz innych organizacji.

NAJNOWSZA OFERTA PENSJONATÓW, DOMÓW WCZASOWYCH I OŚRODKÓW WYPOCZYNKOWYCH Z FUNDUSZU WCZASÓW PRACOWNICZYCH 2017/2018

Historyczna Sala BHP mieści się w ceglanym budynku z XIX wieku, który w 2006 roku doczekał się remontu i aktualnie pełni rolę całorocznego centrum konferencyjno-wystawienniczego oraz muzeum. Właścicielem Sali jest NSZZ Solidarność.

To nowoczesne rozwiązanie, dzięki któremu powstanie baza danych członków Związku. Najważniejsze informacje zapisane będą w kodzie kreskowym, a użytkownicy legitymacji będą korzystać z bonusów i pewnych przywilejów.

Sklep stacjonarny
Sala BHP

ul. ks. Jerzego Popiełuszki 6
 80-864 Gdańsk

www.salabhp.pl

Najnowsze wydanie „Wychowawcy”

Estetyka ubioru, higieny, taktu i szacunku wobec drugich to kwestie interesujące rodziców, nauczycieli, a przede wszystkim uczniów. Uczeń powinien dbać o wizerunek szkoły poprzez odpowiedni strój oraz schludny, estetyczny wygląd. Regulamin stroju szkolnego jest wspólnie ustalany przez nauczycieli, rodziców i uczniów. Każdy uczeń powinien go znać, akceptować i przestrzegać.