Wolność związkowa

Zachęcamy do korzystania z polskiego tłumaczenia książki Międzynarodowej Organizacji Pracy z 2006 r. pt. „Wolność związkowa. Przegląd podjętych decyzji i wprowadzonych zasad przez Komitet Wolności Związkowych Rady Administracyjnej MBP” (tytuł oryginalny: Freedom of association. Digest of decisions and principles of the Freedom of Association Committee of the Governing Body of the ILO).

Komitet Wolności Związkowej korzystając z ponad 50 lat doświadczeń opracował na podstawie przypadków którymi się zajmował kanon zasad mogących stanowić wskazówki do podejmowania działań i tworzenia polityki w celu zapewnienia podstawowych zasad wolności związkowych. Decyzje i zasady zostały wypracowane przez Komitet na podstawie skarg wnoszonych przez organizacje pracowników lub pracodawców.

Książka elektroniczna w języku polskim:

Książka elektroniczna w języku oryginalnym angielskim i francuskim dostępna jest na stronie Międzynarodowej Organizacji Pracy:

Książka elektroniczna
Wydanie piąte poprawione
Prawa autorskie © 2006 Międzynarodowa Organizacja Pracy.
Prawa do polskiego tłumaczenia © 2013 NSZZ „Solidarność”
Tłumaczone i reprodukowane za zgodą.
234 strony
ISBN: 978-83-85610-26-7